Семейството на Златомир Иванов-Златко Баретата дава купи на победителите в

...
Семейството на Златомир Иванов-Златко Баретата дава купи на победителите в
Коментари Харесай

Златко Баретата дава купа в памет на покойния си син

Семейството на Златомир Иванов-Златко Баретата дава купи на спечелилите в шампионат по сноуборд за деца в памет на умрелия им наследник Алекс, който бе изявен играч със международни оценки по този спорт. Призът ще бъде връчен за първи път в петък, 9 април, на писта „ Лале 1 “ на Витоша.

23-годишният правоприемник на наказания за дрога екскомандос издъхна през ноември 2018 година от тежко генетично заболяване. Скоро след гибелта му покрусеният от тъга баща Златомир Иванов разгласи, че ще инициира интернационалните надпревари по сноуборд в памет на сина си. Първата конкуренция по снежните писти трябваше да се организира напролет на 2020 година Турнирът не се състоя поради пандемията от ковид и преустановяването на всички спортни мероприятия.

В надпреварата на 9 април сили ще мерят девойки и момчета на възраст от 8 до 15 години. 80 сноубордисти са се записали за присъединяване в надпреварата. Най-малкият е на 8 години. Допускането им до пистата ще ставa при непоколебим ред и съблюдаване на стоманени ограничения за сигyрност както противоепидемични, по този начин за живота и здравето на състезателите.

В деня на конкуренцията те ще употребяват безплатно лифтовите уреди в зоната на спортното трасе. Всеки от сноубордистите ще има право на не повече от 2 подготвителни спускания преди формалния старт, планува програмата на шампионата. Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени спечелили на първо, второ и трето място. Всеки от тях ще получи Купа „ Алекс Иванов “. В момента на награждаването тя ще бъде показана за първи път пред аудитория. Купите са направени ръчно и особено за тази конкуренция в рисковия зимен спорт. В призовото отличие са вложени два материала - дърво и метал.

Купите за класираните състезатели на първо, второ и трето място са идентични на външен тип, само че разнообразни по мярка. Най-голямата ще получи класираният преди всичко играч, заяви известната сноубордистка Ирен Машова, която е част от екипа на плана. Тя добави, че за спечелилите с изключение на купата „ Алекс Иванов “ като премия са готови екипировки и други нефинансови дарове.

Семейството на умрелия сноубордист Алекс Иванов е подсигурило финансовата част за осъществяване на шампионата, който се провежда взаимно с Българската федерация по ски. Златомир Иванов е обезпечил със средства закупуването на всичко належащо за надпреварата в памет на сина си, както и средства за обработка и създаване на спортното трасе на Витоша, написа „ България Днес “.

Екстремният спорт е на респект в фамилията на Баретата. Неговият по-малък наследник Иван също е обещаващ сноубордист с награди от надпревари. В навечерието на конкуренцията на дребните сноубордисти единството терзание на уредниците е, че е допустимо в деня на шампионата да има утежняване на времето. Според метеорологичната прогноза за петък се чака мощен вятър в региона на надпреварата, което би затруднило работата на лифта и извозването на участниците до пистата. В случай на неподходящи условия и неспособност за осъществяване на шампионата за Купа „ Алекс Иванов “, той ще бъде отсрочен. Предвидената аварийна дата е 13 април, вторник, посочи Ирен Машова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР