Семейството на покойния бивш италиански премиер Силвио Берлускони ще спре

...
Семейството на покойния бивш италиански премиер Силвио Берлускони ще спре
Коментари Харесай

Фамилията Берлускони спира парите, които покойният плащаше месечно на свидетелки по дело срещу него

Семейството на починалия някогашен италиански министър председател Силвио Берлускони ще спре отпущането на средства на млади дами, взели участие в празненствата в негови вили, станали известни като " бунга-бунга " празненства, съобщи Франс прес, като се базира на в. " Кориере каузи сера ".

От повече от 10 години 20 млади дами са получавали месечно от Берлускони по 2500 евро. Освен това някои от тях живеят в жилища, благосъстоятелност на холдинга на някогашния италиански министър председател, напомня Българска телеграфна агенция.

Силвио Берлускони обясняваше, че задачата е младите дами да бъдат обезщетени за вредите върху репутацията, нанесени им от това, че те са били очевидци по делата против него във връзка със абсурда с бунга-бунга празненствата.

Семейство Берлускони обаче е решило да прекрати заплащането на тези суми и да накара младите дами да изоставен жилищата, които населяват.

Бившият италиански министър председател беше съден за това, че е подкупил младите дами, с цел да излъжат по време на правосъден развой какво са правили на празненствата във вилите му. По делото за корумпиране на очевидци Берлускони бе дефинитивно оправдан през февруари.

Преди това някогашният италиански министър председател беше съден за корист с власт и склоняване към платени полови услуги на малолетна мароканка, участвала на празненства във негови вили. Той ходатайствал тя да бъде пусната от ареста след кражба, мислейки, че е родственик на тогавашния египетски президент Хосни Мубарак. На първа инстанция по този случай Берлускони бе наказан през 2013 година на 7 години затвор, само че през март 2015 година Касационният съд го оневини.

Берлускони умря през юни - малко откакто бе оповестено, че е болен от левкемия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР