Семейство от Песнопой остана без дом, къщата на Митьо Стайков

...
Семейство от Песнопой остана без дом, къщата на Митьо Стайков
Коментари Харесай

Пожар изпепели дома на тричленно семейство

Семейство от Песнопой остана без дом, къщата на Митьо Стайков изгоря в пожар предходната нощ. Огънят лумнал към среднощ, синът му Георги се събудил в 1.30 часа. Той видял в началото мощна светлина и събудил татко си и баба си, с които живеели дружно. С татко си подали сигнал на тел. 112, след към 30 минути на място пристигнали пет пожарни от Карлово и Хисаря. Огнеборците съумели да спасят от пламъците прилежащите къщи, които са в непосредствена непосредственост до къщата на Стайкови.

Огънят тръгнал от домашната дърводелска работилница, която 58-годишният Митьо Стайков наследил от татко си. Хората допускат, че там е зародило късо съединяване. От искрата се запалила на първо време работилницата. Огънят се е пренесъл към къщата, долепена до нея.

Митьо, 76-годишната му майка и синът му се избавили от пожара по знамение. Ако Георги не се бе събудил и тирмата щяха да изгорят, разясняват в селото.

А огнеборците съумели да спасят една от стаите в двора. Макар тя да е подгизнала в този момент от водата от пожарните при гасенето на огъня, най-вероятно в идващите дни потърпевшото семейство ще се опита да си устрои бита там.

Голяма покруса сполетя тези хора, изгоря покъщината им, облеклата им, нямат и храна. Ще създадем всичко допустимо да им помогнем, показа кметицата на Песнопой Янка Чонова.

Жители на селото към този момент събират помощи за фамилията на Митьо. В първия работен ден ще се обърна към общината за помощ, ще са нужни средства и за храна, и за заслон, съобщи Янка Чонова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР