Семействата задължително да сключват договори с директорите на училищата, където

...
Семействата задължително да сключват договори с директорите на училищата, където
Коментари Харесай

Договор между училищата и семействата със забрана за носене на GSM в час предлага синдикат

Семействата наложително да подписват контракти с шефовете на учебните заведения, където учат децата им, желае профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “. Документът да включва експлицитна възбрана „ за владеене и прилагане на мобилен телефон в образователен час “, считат от синдиката и оферират задължението да бъде въведено със закон, посредством корекция в Закона за предучилищното и учебното обучение.

„ Използването на мобилни телефони в образователен час е новият публичен спор, спор в който родители и учители кръстосват своите чувства за образование и социализация, а МОН неутрално цитира текста от учебния закон, който в член 172 йезуитски е отсякъл: „ Учениците да не употребяват мобилните си телефони по време на образователните часове. “ Разбира се няма никакъв механизъм, който би могъл да подсигурява използването на този текст “, възмущават се от синдиката и показват, че международната учебна процедура познава два модела за контролиране: посредством правила и наказания или посредством консенсус.

Модела с договорите синдикатът взаимствал от Франция , където „ на процедура “ учебни заведения и фамилии сключвали контракт, изискващ изключването на GSM-а в учебно заведение. При неспазване на разпоредбите следва предизвестие, а ново нарушаване води до премахване от учебното заведение за 3 дни.

Подобна е обстановката в Англия - написа подписалият предлагането ръководител на синдиката доктор Юлиян Петров . Там е неразрешено потреблението на мобилни телефони в учебно заведение. За образователни цели се употребяват таблети с контролиран достъп до интернет.

Английските възпитаници се изключват по доста олекотена процедура, на която родителят не може да влияе, прибавят от синдиката. Ако възпитаник отсъства неоснователно, против родителя се завежда дело и се осъжда на санкции в хиляди паунди, показват оттова.

В множеството федерални провинции на Германия е неразрешено учениците от главен курс да влизат с телефон в учебно заведение, има дежурен телефон за връзка с родителя при потребност.

В Полша има възбрана за прилагане на мобилни телефони в час, която се постанова с вътрешните правилници на учебните заведения. За несъблюдение на учебните правилници се понижава рейтинга на държанието, а пониженото държание въздейства върху избора на учебно заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР