Semantic Machines прави по-естествено общуването на човека и компютъраMicrosoft се

...
Semantic Machines прави по-естествено общуването на човека и компютъраMicrosoft се
Коментари Харесай

Microsoft погълна стартъп за изкуствен интелект

Semantic Machines прави по-естествено общуването на индивида и компютъра

Microsoft се снабди с напреднала технология за другарство на потребителите с виртуални помощници

Microsoft ускорява позициите си на пазара за изкуствен интелект с покупката на стартъпа Semantic Machines, излиза наяве от публично известие в блога на компанията.

Разработките на Semantic Machines ще се употребяват за развиване на услугата Azure Bot Service, както и на други напреднали технологии на Microsoft като Cortana и Xiaolcх, прецизират от софтуерния колос.

Semantic Machines се концентрира в решение на значим проблем: по какъв начин при другарство с виртуален асистент у потребителя да се сътвори чувство, че беседва с същински човек, а не с компютърна система.
още по тематиката
Младата компания, учредена през 2014 година, към този момент съумя да притегли средства в размер над 20 млн. $ от огромни играчи на пазара за рискови вложения като General Catalyst и Bain Capital Ventures. Стойността на договорката с Microsoft не се оповестява.

Технологията на Semantic Machines дава по-точни отговори на поставените въпроси, предсказва какво желае да попита потребителят и като цяло е способна да води по-естествен разговор сред компютърната система и индивида.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР