Селските райони в източнокитайската провинция Джъдзян използват бумът в модерните

...
Селските райони в източнокитайската провинция Джъдзян използват бумът в модерните
Коментари Харесай

Технологиите стимулират развитието на селските индустрии в провинция Джъдзян

Селските региони в източнокитайската провинция Джъдзян употребяват взривът в модерните технологии и нововъведения за развиване на локалните промишлености.

В окръг Лонйоу, град Чуджоу, в последно време извънредно добре се развива секторът за развъждане на гъби шийтаке. Процъфтяването на промишлеността в региона нямаше да е допустимо без използването на новите технологии в областта на оранжерийното земеделие.

В прилежащото село Туаншъ, покрай град Сяонанхай, пък е направена голяма за региона инвестиция на стойност 280 милиона юана (39,3 милиона долара) в биотехнологична лаборатория и промишлен парк, обвързван с производството на гъбите шийтаке.

„ Нашите оранжерии могат да обезпечат засаждането на гъби през цялата година, което значи, че към този момент не разчитаме на времето. С над 20 000 корена гъби във всяка оранжерия можем да събираме годишна продукция всеки месец “, сподели Джу Юкун, ръководител на индустриалния парк. Тези интелигентни оранжерии са оборудвани с редица автоматизирани системи като система за поддържане на непрекъсната температура, система за вентилация, система за навлажняване и система за в допълнение осветяване. На покривите на оранжериите са сложени слънчеви панели.

Индустриалният парк е построил 36 такива  интелигентни оранжерии, а още 106 ще бъдат пуснати в употреба през октомври 2024 година

От 2022 година индустриалният парк е оказал помощ на над 350 локални поданици да намерят работа. Паркът е изплатил заплати в размер на над 6 милиона юана и е генерирал спомагателен групов действен приход от 1,54 милиона юана за пет села.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР