Селин Дион губи контрол върху мускулите си заради рядката неврологична

...
Селин Дион губи контрол върху мускулите си заради рядката неврологична
Коментари Харесай

Селин Дион вече губи контрол над мускулите си

Селин Дион губи надзор върху мускулите си поради рядката неврологична болест, от която страда, заяви Скай нюз, базирайки се на сестра й.

Преди година канадската звезда разкри, че страда от синдрома на скования човек. Това е нелечима болест, която предизвиква конвулсии и сковаване на мускулите. След като анулира концертите от турнето си, Селин Дион описа на почитателите си за положението си и изясни, че страда от конвулсии, които са засегнали " всеки аспект " от живота й, предизвикват компликации при вървене и й пречат да употребява вярно гласните си струни. Сестра й Клодет Дион в този момент разкри, че певицата не може да управлява мускулите си.

В изявление за канадското списание 7 Jours тя сподели: " Това, което ме боли, е, че тя постоянно е била дисциплинирана. Винаги е работила настойчиво ". Сестра й показа, че към момента мечтаят тя да се върне на сцената, само че не е ясно дали ще може.

 

Според Националния институт по неврологични болести и инсултите в Съединени американски щати синдромът на скования човек е рядко неврологично заболяване с характерности на автоимунно заболяване, съобщи Българска телеграфна агенция. 

На своя уеб страница институтът показва, че синдромът се характеризира с " променлива мускулна вдървеност на торса и крайниците и нараснала сензитивност към тласъци като звук, допиране и прочувствен стрес, които могат да провокират мускулни конвулсии ". Характерни за него са необикновените пози, постоянно прегърбени и сковани.

Заболяването визира два пъти повече дами, в сравнение с мъже. Учените към момента не схващат какво го предизвиква, само че проучванията демонстрират, че то е резултат от " погрешен автоимунен отговор в основния и гръбначния мозък ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР