Селекционерът на унгарския национален отбор Марко Роси не скри, че

...
Селекционерът на унгарския национален отбор Марко Роси не скри, че
Коментари Харесай

Селекционерът на Унгария: Имаме добри шансове в София

Селекционерът на унгарския народен тим Марко Роси не скри, че счита отбора си за любимец против България в плейофа за класиране на Евро 2020. Мачът е на 26 март в София, а спечелилият ще срещне по-добрият от двойката Исландия - Румъния, на 31 март, още веднъж на Националния стадион  " Васил Левски " в пряк мач за място на европейското състезание.

" Българските футболисти притежават типичен балкански нрав. Те съумяват да надвишават опциите си. А тъкмо това липсва на нас, това ни пречи да вървим напред. Все пак ние имаме по-добри шансове да спечелим против България в София, в сравнение с против Исландия в Рейкявик. Може да се признае, че жребият беше доста благосклонен към нас. Все отново няма да си позволим да подценяваме никого, още повече, че тимът на България е почти на нашето равнище. Освен това, те ще са и домакини ", разяснява 55-годишният италианец. Той е на поста от юни 2018 година, като година преди това бе съумял да направи " Хонвед " първенец на Унгария.

Българският селекционер Георги Дерменджиев възнамерява един мач до плейофа против унгарците. Контролата ще е против Беларус, на 26 февруари, отново в София, като ще бъде последна подготовка на националите ни. Дерменджиев към този момент загатна, че в тази инспекция ще даде късмет на някои играчи да се потвърдят, че имат място в състава за плейофа против Унгария. До момента към момента обаче няма изясненост дали селекционерът ни е съумял да убеди Ивелин Попов да се върне в отбора и да помогне в борбата ни за класиране на Евро 2020. Както е известно, Попов разгласи на 16 ноември м.г., че се отдръпва от националния тим. Веднага след мача с Чехия (1:0) на 17 ноември обаче той загатна, че има външни фактори, които са повлияли на решението му. А малко преди Коледа удостовери спекулациите, че към този момент някогашният президент на БФС Йордан Лечков е причина да не играе повече за България.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР