Селекционерът на световния шампион по футбол Франция - Дидие Дешан,

...
Селекционерът на световния шампион по футбол Франция - Дидие Дешан,
Коментари Харесай

Дидие Дешан преди мача Франция-Австрия: Имам доверие на всичките 24 играчи

Селекционерът на международния първенец по футбол Франция - Дидие Дешан, даде конференция преди днешния домашен мач против Австрия и неделното посещение на Дания в шампионата Лигата на нациите. Треньорът има за цел да избегне изпадането на " петлите " в Лига B. Дешан се надява да може да употребява най-хубавите си играчи преди Световното състезание в Катар. В френския тим липсват няколко от основните играчи болести травми. Сред отсъстващите са полузащитникът Пол Погба, който е под огромно подозрение за Световното, откакто претърпя интервенция на коляното, както и нападателя Карим Бензема, централния бранител Преснел Кимпембе, вратаря Уго Лорис и бранителя Тео Ернандес.

„ Футболът е контактен спорт. Последователността от мачове с огромна активност натоварва повече тялото и има по-големи опасности “, сподели Дешан на конференция преди мача с Австрия. „ Очевидно сме наранени повече от нормално, само че броят на травмите през последните няколко години се усилва. Надявам се, че след два месеца обстановката ще бъде доста по-добра за всички играчи ”, добави селекционерът на петлите.

Резервният капитан Рафаел Варан показа същото мнение. „ Не бива да се изненадваме, приказваме от години за претрупан календар, за изтощени играчи.
Всички треньори на огромни европейски клубове приказват за това. Този сезон е още по-напрегнат от нормално, тъй че за жалост не сме сюрпризирани ", сподели стражът пред медиите.

Франция е изправена пред сложна задача да остане в Лига А на Лигата на нациите, защото сега е на последно място в Група 1 с две точки от четири мача.

" Имах концепция по какъв начин да играем в отбрана, само че имаме доста контузени и ще преценим в последния миг. Ще се опитаме да сложим играчите на най-хубавите им позиции. Ако погледнете тима на Австрия, по време на четирите им мача през месец юни те три пъти сменяха схемата на игра в самите мачове ", сподели Дешан и призна: " Това ще бъде мач на истината. "

" Тук са 24 футболисти, аз съм ги избрал и вярвам в тях. Това са двата ни последни мача преди Световното състезание, само че те няма да имат нищо общо. Ситуацията в този момент няма да е същата като след два месеца. Всеки селекционер ще желае най-хубавите му играчи да са на линия. Аз съм индивидът, който ще направи избора. Да не извикаш даден футболист за Мондиала е доста мъчно, само че няма смисъл да приказваме занапред ", добави той.

" Ще дам време за игра на вратаря Менян. Той се оправя доста добре в тима си Милан, както и капитанът ни Юго в Тотнъм. Майк е постоянно с нас, само че не играе толкоз постоянно. Сега ще има тази опция. Имам късмет да разполагам с двама отлични вратари ", сподели още Дидие Дешан.

На въпроса дали би повикал Оливие Жиру в групата за Световното състезание на мястото на контузения Карим Бензема, Дешан акцентира, че скоро ще вземе решение по този въпрос. " Той знае какво мисля. Няма да се връщам към това, да дублирам неща, които съм споделил. Имаше други играчи, които не взех поради и това подвигна по-малко звук. Целта на Оливие тук е да направи всичко допустимо, с цел да се показа на равнище, и за него, както и за другите, има конкуренция, доста конкуренция ", приключи Дешан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР