Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович изказа уважението си към България

...
Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович изказа уважението си към България
Коментари Харесай

Пикси Стойкович: Резултатът не интересува България и това е опасно

Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович изрече уважението си към България преди дуела сред двете страни в Лесковац от квалификациите за класиране на Евро 2024. Ако сърбите не изгубят семейството си против България, те ще си обезпечат място на Европейското в Германия.

„ Утре би трябвало да създадем последна крачка към един популярен триумф. Капитан бях при  последното ни присъединяване на Еврофинали през 2000-ата година, тъй че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно познание, което имам, с цел да го пренеса на играчите и най-после на честваме “, сподели Пикси Стойкович на конференцията преди мача.

Той открои кое ще бъде най-важното в играта на Сърбия: „ Отборната игра е главната ни мощ. Както сме играли и работили досега, на този екипен дух и разчитаме. Всеки от нашите играчи е подготвен да даде максимума, без нарцисизъм, без нещо, които нарушава колектива. Футболът в последна сметка е групова игра. Ако си мислите, че нещо друго може да е значимо във футбола -  грешите “.

Относно равенството 2:2 на България против Унгария, треньорът на сърбите сподели: „ Видяхме празен стадион. Гледахме мача с Унгария, стана доста забавен мач. България е класен тим и видяхте по какъв начин се борят. И не сме мислили, че ще бъде елементарно. Ще бъде сложен мач. Резултатът не ги касае и това е рисково “.

„ България съгласно класирането не е в добра позиция, само че има класа. Разполагат с положителни и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги почитаме. Изучихме ги по време на задачите квалификации, гледахме и мача по сред ни в Разград. Имат биткаджийски дух “, добави треньорът.

„ Много неприятен шанс с Унгария ги споходи, прекомерно доста за един народен тим. Да бъдем почтени – те нямат никакво напрежение. Готови сме да спечелим на следващия ден и мисля, че ще бъде добър и забавен мач. Но това е такава обстановка, каквато обичам, че ние си държим ориста в ръце и имаме шанса да не пропущаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, доста сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България цялостен шанс в някои други квалификации, а този нас късмет ние не желаеме да изпуснем “, приключи Пикси Стойкович.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР