Селекционерът на националния волейболен отбор на Русия Туомас Самелвуо коментира

...
Селекционерът на националния волейболен отбор на Русия Туомас Самелвуо коментира
Коментари Харесай

Самелвуо събира Русия на лагер през лятото

Селекционерът на националния волейболен тим на Русия Туомас Самелвуо разяснява анулацията на Лигата на нациите 2020 и концепцията си да събере " Сборная " на летен лагер, макар че отборът няма да има мачове тази година.
 Отмениха Лигата на нациите
" Беше предстоящо решение за анулацията на Лигата на нациите, каквото беше и отлагането на Олимпиадата. Основното е всички да са здрави. Смятам, че не е належащо да се прави драма от това. Трябва да се приспособяваме към тези условия и да да променим подготвителния си проект. Радвам се, че играчите ни в този момент са доста стимулирани, всеки желае да се върне към естествените тренировки, към естествения си живот ", сподели Самелвуо в изявление за организация РИА Новости.
 Максим Михайлов с остри нападки към Самелвуо и натурализираните играчи
Финландският експерт показа, че се е самоизолирал по време на пандемията от ковид в Санкт Петербург. " Имам доста време за спокоен разбор на работата си, за нови хрумвания. След година и половина твърдоглав труд е добре в този момент да се успокоим и да остана в този режим. Въпреки че, несъмнено, аз също към този момент желая да работя обикновено с тима. Липсва ми волейбол, както и играчите ни ", добави Самелвуо
 Самелвуо прави Зенит (Санкт Петербург) “Дрийм тийм”, притегля Виктор Полетаев и Егор Клюка
44-годишният треньор, който пое Русия през март 2019 година, изведе " Сборная " до купата в Лигата на нациите през 2019-а, до 1/4-финалите на Евроволей 2019 и 6-то място на Световната купа.

Независимо от рецесията сега, Самелвуо има концепция да събере играчите от националния тим на летен лагер, в случай че обстановката разрешава.
 Селекционерът на Русия показа ново предизвикателство (видео)
Ще забележим дали ще имаме опция да се съберем или не. Трудно е да се възнамерява по кое време и по какъв начин може да стане. Но би било хубаво, в случай че успеем да създадем подготвителен лагер, с цел да бъдем дружно, да забележим физическото положение на играчите и да потренираме дружно. Да се приказва и за другарски мачове също е мъчно, защото не се знае по кое време ще бъдат отворени границите ", сподели селекционерът на Русия пък в друго изявление за организация ТАСС .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР