Селекционерът на националния тим на Швейцария по футбол Мурат Якин

...
Селекционерът на националния тим на Швейцария по футбол Мурат Якин
Коментари Харесай

Якин: Можем да бием Португалия

Селекционерът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин увери, че тимът му е квалифициран преди конфликта с Португалия на следващия ден. 

" Готови сме и се радваме, че можем да играем в подобен мач. Отборът е в цялостен състав и е зрял. За нас това е огромен късмет да напишем продължението на историята. В положение сме да спечелим против Португалия. Имаме доста надарени играчи в Швейцария. Утре няма да става въпрос да печелим точки, а да се класираме ", сподели експертът на конференцията си преди мача. 
 Сантош: Португалия е любимец за купата Сантош: Португалия е любимец за купата
" Отборът прогресира доста с мен. Показахме, че можем да бъдем равностойни на огромните тимове и даже да ги побеждаваме. Играчите имат нужния опит, с цел да се приспособяват тактически към противника. Първите мачове на осминафиналите демонстрираха какъв брой са значими етапите на преход в играта и, че в случай че противникът не е добре проведен, можеш да му вкараш. Моят тим е бърз и се надявам да се възползва от тези благоприятни условия ", сподели още Якин. " Победата против Сърбия бе доста прочувствен миг за някои играчи, и то освен поради класирането. Трябва да се възползваме от нашите мощни страни ", добави експертът. 
 Емболо: Най-добре Португалия да излезе без вратар Емболо: Най-добре Португалия да излезе без вратар
" Не бих взел никой от отбора само че Португалия. Те са доста добър тим с отлични играчи, само че не може да ме питате това. Бих желал противникът ми да разполага с положителните си играчи и да играем против тях ", сподели още треньорът. " Искаме да продължим и в идващия мач. Радвам се, че се класирахме за осминафиналите, само че по-късно ще бъде към този момент черешката на тортата. В спорта това, което е станало през вчерашния ден към този момент няма значение. Но упованията са огромни ", счита Якин. 

" Можем да спрем Роналдо, като не му оставяме свободни пространства и играем групово ", сигурен е треньорът. " Футболистите ми упражняват дузпи след всяко занятие. Но аз не се концентрирам върху това. Предпочитам да победим преди сеанса на дузпите. Това е, което ще се опитаме да създадем на следващия ден ", приключи Мурат Якин.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР