Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров ще вземе

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров ще вземе
Коментари Харесай

Ясен Петров ще дискутира с Венгер бъдещето на световния футбол

Селекционерът на националния тим по футбол Ясен Петров ще вземе присъединяване тази седмица във значима полемика за бъдещето на играта в международен мащаб. ФИФА възнамерява на следващия ден и в четвъртък да организира онлайн съвещания с всички треньори на мъжки национални тимове, като видеоконференцията ще бъде водена от фамозния експерт Арсен Венгер, който сега е началник на отдела за световното футболно развиване на международната футболна асоциация.

" Като треньори на мъжки национални тимове, тяхното мнение е от значително значение. Възможностите да се съберем дружно сега са лимитирани и надалеч във времето, но ние би трябвало да приемем актуалната опция, тъй като подобен диалог ще ни помогне да защитим неповторимото място, което футболът има в света и да създадем играта в действителност световна ", съобщи Венгер.

Основната тематика ще бъде международният календар, който изготвя ФИФА за след 2024 година Както е известно, президентът на международната футболна асоциация Джани Инфантино се пробва да стартира концепция международните шампионати да се организират към този момент на всеки две години. " Това ще даде право на всички страни да мечтаят. Когато преди към 100 години бе решено да се организира международно състезание на всеки четири години, във ФИФА членуваха 40 страни. Време е да проучваме още веднъж казуса ", разяснява Инфантино. Идеята е подкрепена и от самия Венгер.

От МОК към този момент се опълчиха на предлагането, като акцентираха, че по този начин ще се сътвори неравнопоставеност сред футбола и останалите спортове. Против е и президентът на УЕФА Александър Чеферин, който съобщи, че международни шампионати на всеки две години биха умъртвили футбола. " Мисля, че това в никакъв случай няма да се случи, защото е против главните правила на футбола . Да играеш всяко лято едномесечен шампионат, би било убийствено за футболистите. Ако шампионатите станат на всеки две години, те ще се припокриват със международното състезание за дами, с олимпийския футболен шампионат... ", разяснява Чеферин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР