Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров съзря само

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров съзря само
Коментари Харесай

Ясен Петров видя само една полугрешка от мача с Литва

Селекционерът на националния тим по футбол Ясен Петров съзря единствено едно свое решение, което може да се изтълкува като погрешно при  в подготовка за Мондиал 2022. При това той не го регистрира като неточност. А точно, че при 1:1 е правил смени с идеята да завоюва мача. " Направихме смени, които бяха за да победим. Това ми беше желанието, само че не проработи . Може би ме познавате и знаете, че в случай че желаех, щях да го затворя мача при 1:1 и да спечелим точка. Но искахме да победим. Имаше два психически момента - когато пропуснахме дузпата и вторият беше при изравянването. Ако смятате, че желанието на мен и моят щаб да победим е било неверно, ОК аз го одобрявам като такова ", разяснява Петров на конференция преди идната международна подготовка. Тя е против Северна Ирландия на следващия ден вечер от 21:45 ч. на ст. " Васил Левски " и ще бъде излъчена по Българска национална телевизия 1.

Петров се е опитал в миналите дни да реализира две съществени неща - да възвърне психически тима от загубата и да снеме виновността от Димитър Илиев за пропуснатата дузпа срещу Литва при резултат 0:0. " Направили сме всичко допустимо футболистите да си изчистят главите. Утре ни следва дуел, в който би трябвало да сме оптимално безапелационни. Не е елементарно след подобен мач да се вдигне тимът и да влезеш в главите на футболистите, тъй като и при нас разочарованието бе огромно. В този дуел на следващия ден би трябвало да покажем друго лице. И да не повтаряме позволените неточности. Истина е, че Илиев претърпя тежко пропуснатата дузпа. Ние сме хора на първо място, той има напълно нашата поддръжка. На полувремето пред всички споделих, че всеки може да пропусне дузпа. Казах, че би трябвало да подкрепим Димитър Илиев. Трябва да бъде почетен, че се нагърби. Футболът е подобен, има неточности, само че би трябвало да има и амнистия. Хората не би трябвало да бъдат толкоз отрицателни, никой не му се сърди. Но той претърпя много тежко това, което се случи. Аз не му се дразня и стоя изцяло зад него. Отборът има потребност най-много от две неща - самообладание и поддръжка. Не обичам да изгубвам, дори у дома на карти не обичам да изгубвам, само че би трябвало да продължим напред ", съобщи Петров.

Селекционерът съобщи, че ще направи доста промени в състава. Някои от тях ще са насилствени - ще липсват осъдените Валентин Антов и Георги Йомов, и контузеният Антон Недялков. Заради това в състава бе извикан халфът на " Левски " Радослав Цонев. " Ще вършим ротации, ще вкараме доста нови хора, ще изглеждаме по съвсем друг метод, на следващия ден ще разберете по какъв. Надявам се концепцията, която имаме, на следващия ден да проработи. Ще дебютира още един нов състезател, който няма минута за националния. Трябва да сме съсредоточени. Северна Ирландия е един мощен тим, погледнете къде им играят футболистите. Очаква ни сериозна борба, би трябвало да се опитаме да им се противопоставим и да си вземем срещата ", съобщи още Ясен Петров.

Главен рефер на дуела ще е беларусинът Алексей Кулбаков. През юни т.г. той управлява контролата Русия - България (1:0).

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР