Селекционерът на националния отбор на Дания по футбол Оге Харейде

...
Селекционерът на националния отбор на Дания по футбол Оге Харейде
Коментари Харесай

Селекционерът на Дания освободи 8 футболисти

Селекционерът на националния тим на Дания по футбол Оге Харейде и помощникът му Йон Дал Томасон започнаха да освобождава играчи от разширения състав за Световното състезание и сега групата е съкратена до 27 души.

Късно нощес бяха освободени осем футболисти от лагера на Червения динамит. Сред тях са халфът на „ Саутхемптън “ Пиер Емил Хьойберг, както и тримата изненадващо извикани в средата на май: нападателят Кенет Зохоре („ Кардиф Сити “), крилото Роберт Сков (ФК „ Копенхаген “) и халфът Матиас Йенсен от „ Нордселанд “. Останалите са Риза Дурмиси, Йеспер Хансен, Даниел Вас и Николай Бойлесен.

Известният с прякора си Лорда 30-годишен нападател Никлас Бендтнер, който сега е в „ Розенборг “, към този момент остава в отбора, само че има огромни подозрения дали няма да е от идващите освободени.

Вчера Бендтнер беше заставен да излезе предварително от терена по време на мача с „ Бран “ (Берген) от норвежкото състезание поради подозрения за разтежение в слабините. Днес при идването си на лагера на тима ще премине медицински проби, с цел да се откри сложността на контузията.

Най-важният състезател за момента е халфът на „ Тотнъм “ Кристиан Ериксен, който безусловно самичък класира страната на Мондиала. Норвежкият треньор на отбора също по този начин остави в групата нападателят на „ Фейенорд “ Николай Йоргенсен, халфът на „ Вердер “ (Бремен) Томас Дилейни, бранителят на „ Борусия “ (Мьонхенгладбах) Яник Вестергорд и нападателят Юсуф Поулсен от „ Ред Бул “ Лайпциг.

Окончателният състав от 23-ма футболисти би трябвало да бъде сведен до 4 юни, два дни откакто датчаните ще играят контрола със съседите си от Швеция.

Дания е в група „ С “ на Световното състезание дружно с тимовете на Франция, Австралия и Перу.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР