Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже
Коментари Харесай

Барчовски: Време е за подмладяване, но и трябва да спечелим следващите 2 мача

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски съобщи, че е убедил капитанът Чавдар Костов да изиграе още два мача за отбора, след персонална молба.

След края на Европейското състезание в Грузия Костов разгласи, че приключва кариерата си в държавния състав, само че ще вземе присъединяване и в идните два мача от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

„ Трябва наложително да станем първи в тази група, другояче ще отидем на спомагателна подготовка за едно място. Затова хем е време да се подмладява състава, хем би трябвало да опитаме да спечелим тези два мача, изключително в Португалия. Чавдар Костов е доста значим състезател за нашия тим. Всички го познават като изпълнител, само че той е и най-хубавият бранител в България. Много умел и съм уверен, че ни трябваше. Разговорът протече за към 10 секунди. Помолих го да помогне, а той ми се обади след 15 минути и удостовери “, разяснява Барчовски.

България гостува на Португалия на 10 ноември, а по-късно на Кипър на 13 ноември. Националите и португалците са с по две победи досега, до момента в който Кипър и Румъния са с по две загуби в групата. В същинския стадий на квалификациите ще продължат спечелилите в трите групи от предварителните пресявки и тимът на Кипър, който ще се класира непосредствено и за Евробаскет 2025, защото е измежду домакините на шампионата дружно с Латвия и Финландия.

„ Трудно ми е да се лиша от Сашо Янев, както и от Митко Димитров. При Митко нещата са поради проблемите с кръста. Те са малко по-заменими да го кажем. Имаме един превъзходен Чернокожев във форма. Идва Андрей Иванов, Коце Костадинов, Алекс Симеонов. Там малко по-лесно ще решим нещата. Не можем да решим отсъствието на Везенков, то е ясно. Докато Чавдар към момента е доста значим “, продължи старши треньорът на българския тим.
Росен Барчовски разкри, че в близко бъдеще се чака натурализацията на двама задгранични играчи на позицията гард. „ Не в дълготраен, а в кратковременен проект работим за натурализацията на гард. Вкарани са документите на двама играчи, за които тече процедура. Трудно ще стане толкоз бързо, само че дори и да стане, ние безусловно ще имаме два дни лагер, а трима играчи ще дойдат за един ден. Дейвид Кравиш, Константин Костадинов и Емил Стоилов и в случай че пристигна различен чужденец, той не може за три дни да се приспособява. Докато Кравиш е бил с нас няколко лагера и на мачове. В добра форма и считам, че в този миг това е по-важният състезател, а и поради положителното положение и на Евгени Хаджирусев, и на Деян Карамфилов. Смятам, че ще се оправят на тази позиция, и несъмнено и Косьо Тошков. Аз съм уверен, че би трябвало да се вкарват млади играчи. Това е пътят. Трябва да намерим салдото хем да бием, хем да влизат млади играчи, което не е елементарно “, изясни Барчовски.

Той даде информация и за какво Станимир Маринов не е в състава за идните мачове: „ Станимир Маринов ми се обади и беседва с мен. Аз го бях планувал, само че ме помоли да почива, има доста болежки, не е подготвен още.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР