Селекционерът на националния отбор на България - Георги Иванов, говори

...
Селекционерът на националния отбор на България - Георги Иванов, говори
Коментари Харесай

Гонзо: Няма да викаме играчи, които не са титуляри в клубовете си

Селекционерът на националния тим на България - Георги Иванов, приказва след поредицата от мачове на " трикольорите " в Лига на нациите. Гонзо разгласи, че в отбора на България ще има радикални промени.

В националния отбор ще бъдат викани и ще играят единствено футболисти, които взимат постоянно присъединяване в клубните си тимове.

Иванов разкри още, че тази година БФС трансформира наредбата за шампионатите и шампионатите -

постановат се правила за наложително присъединяване на млади играчи във Втора и Трета лига – в Трета лига трима футболисти до 23 години би трябвало да бъдат в стартовия състав и да играят цялостните 90 минути.

Също по този начин се вкарват втори тимове на професионални клубове в Трета лига, където ще могат да играят професионални футболисти до 21 години.

БФС ще обърне и съществено внимание на подрастващото потомство.

" Отчитам неточности в селектирането на футболистите – всички сме наясно, че България не разполага с огромен избор от качествени играчи, само че в тима би трябвало да се викат единствено и само футболисти с игрова процедура и във форма.

Оттук насетне играчите, които не играят в клубовете си, няма да бъдат взимани в националния тим, без значение от имената им.

Също – тези, които идват контузени, ще бъдат изследвани и в случай че се реши, че не могат да се възстановят в точния момент и да бъдат пълноценни, ще бъдат освобождавани ", сподели Гонзо.

" Категоричен съм, че в бъдеще всички национални тимове ще работят с единна методика и тактика, с обединена игрова философия. С вътрешен кодекс на държание, с дисциплинираност. Само по този начин можем да развием футболисти, които след 4-5 години ще дадат резултат. За задачата обаче първо би трябвало да си подредим къщата от вътрешната страна ", добави той.

" От септември стартираме и единна стратегия в 7 района, в които футболистите на 13 и 14 години ще бъдат викани по един път в седмицата, с цел да им бъдат преподавани съществени правила и тактически знания. Те ще работят една-две години по единна стратегия, с цел да бъдат с построен жанр, когато навършат 15 години ", съобщи Иванов.

Искам да кажа нещо доста значимо – извънредно съм отчаян от отношението на някогашни футболисти и национали, които единствено чакат да пристигна мач на националния тим, и излизат да подлагат на критика и да дават конференции. Дори не чакат самия мач, а стартират с негативизма преди него. Това оказва голямо въздействие върху футболистите, върху средата, върху всички. Няма по какъв начин да се правиш на необикновен родолюбец и патриот, а да сипеш ругатни върху личния си тим и надали не да стискаш палци България да загуби, с цел да докажеш лична теза и да постигнеш користни цели.

Четох някакъв разбор по какъв начин се крием зад случая в Грузия. Дори за секунда не ми е предходна мисъл, че не би трябвало да играем в този мач! За нас беше значимо да играем. Каквото и да сме претърпяли, ние сме експерти и би трябвало да вършим работата си по най-хубавия метод, а футболистите - да знаят, че пазят престижа на България, а не личния си.

Случилото се с Тошко Неделев е извънредно противен случай, само че би трябвало да подчертая, че БФС, грузинската федерация и всички ние, които бяхме в Тбилиси, направихме и ще създадем всичко допустимо той да се възвърне.

Осигурили сме най-хубавите условия за него и фамилията му. Опитваме се даже да осигурим хигиеничен аероплан, който да го транспортира в България.

Крайно време е хората да схванат, че всички футболисти са равни, те са си наши, без значение от кой тим са. Аз ги усещам като свои деца, без значение дали са от Левски, ЦСКА или Лудогорец ", показа пред Гонг Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР