Селекционерът на националния отбор на Азербайджан по футбол Ариф Асадов

...
Селекционерът на националния отбор на Азербайджан по футбол Ариф Асадов
Коментари Харесай

Треньорът на Азербайджан Ариф Асадов: Нивото на България е като това на Швеция и Словакия, чака ни сериозно изпитание

Селекционерът на националния тим на Азербайджан по футбол Ариф Асадов съобщи на днешната конференция, че " България е сериозен противник " и за него " утрешната среща е положително тестване ". На конференцията във връзка срещата на следващия ден (25-и март) на стадион " Тофик Бахрамов " сред двата национални тима той призна, че ще смени схемата на игра и ще вкара нови лица в стартовия състав.

След като и България, и Азербайджан преодоляха съперниците си с по 1:0 в петък, утрешната среща от 18:00 часа българско време е самобитен край на шампионата FIFA Series.

" Утре ни чака доста сериозен съперник. Мисля, че ще бъде забавна игра. Бих споделил, че националният тим на България по мощ е като нашите противници в Лигата на Нациите ", съобщи треньорът на домакините Ариф Асадов. Във въпросния шампионат на УЕФА азерите са в група С1 дружно с Швеция, Словакия и Естония.

" Ще бъде положително тестване. Ще създадем няколко промени в състава, а също по този начин и в проекта за мача. Атмосферата в тима е добра. Анализирахме противника. Разбира се, това ще бъде напълно друг мач, в случай че би трябвало да се съпоставя с този с Монголия. Ние ще играем по напълно друга тактическа скица, само че ще се постараем да покажем най-хубавото от себе си. Опитах се да предам на играчите моята философия за футбола по време на лагера ", сподели още опитният ментор, който е наясно, че е единствено краткотраен вид до момента в който федерацията търси други хора за поста.

Попитан дали може да разкрие някакви новости за на следващия ден, Асадов сподели: " Утре на вратата ще бъде Шахрудин Магомедалиев. В първия мач видяхме Ръза Джафарли. Но на следващия ден ни чака противник от друго равнище. Ръза усети атмосферата в тима. "

Попитан не се ли тормози от многото пропуски пред вратата на монголците, отговорът беше: " Аз не съм обожател на подобен фокус върху нещата. Именитите футболисти също пропущат. Във всеки мач има такива моменти, а и нашите футболисти бяха смутени от това ".

Накрая публицистите го попитаха по какъв начин се усеща, в случай че това е неговият финален мач.

" Изобщо не мисля дали е моята последна опция или не. Върша си работата. Искам да реализира положителни резултати. Гордея се, че съставлявам локалните треньори и желая да покажа, че ние не сме слаби. До момента знаете, селекционерите са чужденци най-вече ", съобщи наставникът на Азербайджан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР