Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди обяви, че

...
Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди обяви, че
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Любо вдъхна допълнителна сигурност на Братоев! Той може да ни помогне

Селекционерът на националния ни волейболен тим Силвано Пранди разгласи, че Георги Братоев може да помогне на тима на олимпийската подготовка в Берлин и да изиграе значима роля в нея. Италианският експерт разкри, че е видял, че в самия Братоев е имало неустановеност дали да се отзове на повиквателната и да причисли към тима, само че Любо Ганев му е вдъхнал спомагателна сигурност, което е помогнало.

" От през днешния ден към този момент сме в цялостен състав. Към тима се причислиха Виктор и Цветан. Това, което мога да кажа за тези първи дни на лагера, че състезателите са в положително физическо положение. В тези 5-6 дни, които имаме за тренировки, уповавам се да съумеем да създадем една единодушие и да изградим визия и система за идната подготовка ", разяснява Пранди.

" Любо Ганев е огромен човек и явно има по-голям потенциал от мен. За това очевидно той съумя да убеди Георги Братоев да играе. Истината е, че през последния месец няколко пъти имах диалози с Георги. През цялото време усещах, че той вътрешно има предпочитание да се включи. Но имаше и неустановеност дали ще успее да се впише в групата и да се показа добре. В него явно имаше този спор, това беше значимо за мен. Това, което направи Любо, бе да му вдъхне спомагателна сигурност, с цел да може той самичък да вземе своето решение ", показа още Професора.

" Георги е една значима фигура в този тим. Вярвам, че в случай че всичко е наред той ще попадне измежду тези 14, които ще пътуват за Берлин. Ако би трябвало да се върна 5 месеца обратно, не го взех на олимпийската подготовка във Варна, защото той не бе в положително физическо положения. Сега, това не е по този начин и считам, че Георги може да помогне на този тим и да изиграе значима роля ", добави италианският експерт.

" Със сигурност считам, че тимът може да издържи на този маратон от мачове. А дали ще спечелим всички мачове, мъчно е да се кажа. Към момента възможностите са 1 към 8, като на другите тимове. Отборите нямат право на неточност. Докато не завърши шампионата, всичко е допустимо ", приключи Пранди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР