Сeлекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров ще

...
Сeлекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров ще
Коментари Харесай

Селекционерът на младежите лектор на колеж в Израел

Сeлекционерът на младежкия народен тим по футбол Александър Димитров ще бъде гост-лектор на прочут състезателен лицей в Израел. Онлайн присъединяване му ще се стане факт на 1 май от 9 часа сутринта. Българският експерт ще опише на студентите за опита си като треньор на младежите на България, а също по този начин и за структурата на детско-юношеските школи у нас. Основна тематика ще бъде методиката на подготовка и образование в нашите тимове и философията, която изповядват клубовете в страната ни. Лекцията ще бъде част от образованието на студентите в курса за футболни треньори.

Димитров е уверен, че откакто футболът се завърне, повече млади футболисти ще получат късмет за изява в клубните си тимове. Според него това може да бъде положителната вест от въздействието на пандемията върху футбола.

" Крайно време е клубовете да извърнат внимание към младите си играчи. наличието на доста чужденци не оказва положително въздействие върху нашите футболисти. Българските гении не са евтини, те могат да се продадат скъпо, само че би трябвало да имат поле за изява, а в този момент е подобаващ миг да им се даде късмет. Ще бъде доста по-леко за президентите на тимовете в случай че се заложи на българи. Заплатите им ще са по-малки, а при продажба в чужбина всички ще бъдат удовлетворени. Мисля, че пристигна края на ерата на бомбастичните прехвърляния във футбола ", сподели още амбициозният ментор пред " Канал 3 ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР