Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол – Силвано

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол – Силвано
Коментари Харесай

Пранди: Тази вечер победихме САЩ в тяхната игра

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол – Силвано Пранди, акцентира главната причина за задоволството си от успеха над Съединени американски щати с 3:1 гейма в Лигата на нациите . Италианецът регистрира, че неговият тим е съумял да направи повече контраатаки от американците, което по принцип е присъща линия за играта на противника.

Разбира се, опитният експерт не беше до дъно удовлетворен от видяното и акцентира на обстоятелството, че за първи път България играе в този състав от началото на шампионата.

„ Със сигурност сме удовлетворени от тази победа, само че би трябвало да отбележим обстоятелството, че не сме на задоволително високо равнище. Това е изцяло обяснимо, защото тимът, който излезе довечера, е изцяло нов по отношение на този, който игра в срещите досега. Видяха се и хубави неща, само че занапред ще построяваме ниво”, разяснява Пранди пред камерата на MAX SPORT 1.

„ Съединени американски щати направиха много неточности на сервис, да, само че го приписвам на обстоятелството, че желаеха да ни затруднят. С повече риск желаеха да ни слагат напрегнат. За мен най-важното по статистиката от мача е, че сме създали повече контраатаки от тях. Това приказва, че сме извадили повече топки в отбрана. По принцип последното е типично за тима на Съединени американски щати, а не щеш ли през днешния ден сме ги надделели в тяхната игра.”

„ Не бих споделил, че може да спечелиш мач единствено с един детайл. Става дума за композиция от детайли. Трябва да се усъвършенства нашето съответствие сред посрещане и офанзива, което продължава да бъде ниско – под 50 %. Ако в идващите мачове то доближи и премине 60 %, това би било стъпка напред.”

„ Ако би трябвало да съм прецизен, направих 2 смени в четвъртия гейм, които бяха само за да пресечен играта на противника. Не бях подхванал други смени преди този момент, тъй като, както споделих, това е един изцяло нов тим. Ако почна да променям състезатели още от първия гейм, по какъв начин ще стартира да конструирам този тим? Трябва да им дам нужното време”, приключи Пранди.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР