Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков говори

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков говори
Коментари Харесай

Николай Желязков: Очаквам да постигнем първа победа в Лигата на Нациите -

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Николай Желязков приказва пред медиите преди започващия кръг от Лигата на Нациите в София.

Ден преди първия мач на отбора ни против Иран Желязков показа упованията си от срещите пред родна аудитория. Нашият тим ще се срещне с отборите на Иран, Австралия, Съединени американски щати и Бразилия в мачовете, които стартират на следващия ден и ще продължат до неделя в " Арена Армеец ".

" Очакванията ни са да реализираме първа победа в Лигата. Много я желаем, момчетата се влагат напълно. Напрежение постоянно има и ще има, само че ние сме готови ", бяха първите думи на треньора.

" Можем да победим освен отбора на Австралия, само че ще се борим и с тима на Иран. Срещу Съединени американски щати и Бразилия ще дадем най-хубавото от себе си. Искаме да реализираме две победи в София, а с Щатите и Бразилия е хубаво да реализираме колкото се може повече ", пожела си Желязков.

" Хубавата вест е, че Владислав Иванов се причисли към тима. Лошата е, че губим Алекс Грозданов поради нелепа травма. Той има скъсване на колатерална връзка на коляното, която ще го извади от мачовете за месец. Няма да можем да го употребяваме до края на Лигата на Нациите. Той се контузи по време на мача с Канада и няма какво да създадем. Той бърза да се възвърне, само че това е травма, която изисква време ", разкри треньорът.

" Нека хората в България да дойдат и да поддържат тима. Тези момчета имат потребност от това. Отборът е напълно друг - доста млад състав, занапред го построяваме. Това е бъдещето на волейбола ни. Това е пътят, който би трябвало да извървим. Няма човек, който да каже какъв брой време ни е належащо. Играем по-добре от първия мач. Що се отнася до Световното състезание и включването на Цецо Соколов и Тодор Скримов, аз се надявам, че тимът ще има напълно различен образ, защото ще имаме на всички постове равностойни състезатели. Ще имаме огромна класа. Знаете, че когато Цецо Соколов е в положително положение, е най-хубавият диагонал в света ", има вяра селекционерът.

" Не единствено при Мартин Стоев, а при Найден Найденов има доста качествени момчета. За страдание връзката сред мъжкия и юношеския волейбол е, че не всеки съумява да влезе и да се наложи при мъжете. Това е процедура през годините, за жалост. Ако успеем да извадим оттова няколко момчета да се наложат в мъжкия волейбол, ще бъде доста добре. Виждате Алекс Николов се постанова в този тим и демонстрира страхотни игри на 18 години ", добави Желязков.

Николай Желязков разкри, че Илия Петков влиза в тима на мястото на контузения Грозданов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР