Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България -

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България -
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Няма как да сме доволни. Изпуснахме добра възможност

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България - Силвано Пранди, предстоящо не беше удовлетворен от представянето на отбора на европейското състезание. " Лъвовете " изгубиха от Германия на осминафинал и за втори следващ шампионат останаха отвън топ 8 на континента. През 2019 година те останаха на 11-та позиция.

Според Пранди родните волейболисти не са могли да се възползват от основаните шансове в мача.

" Мачът не беше толкоз сложен от спортно-техническа позиция, само че не успяхме да играем добре в офанзива и на сервис. Допуснахме неточности и това ни попречи да се борим за повече. Съперникът е малко по-силен от нас, само че не е чак толкоз огромна разликата в класите. Ние изпуснахме добра опция да стигнем до освен това в този мач ", проучва той пред bTV.

Снимка: CEV

Под управлението на Пранди през лятото на 2021 година " лъвовете " имат единствено 5 победи в близо 20 мача.

" Ако не броим мачовете от Лигата на нациите, които са напълно друга история, главната ни цел беше европейското състезание. Като тегля чертата, няма по какъв начин да сме удовлетворени ", безапелационен е Пранди.

Италианският експерт съобщи, че от Българската федерация ще решат дали ще продължат да разчитат на него в бъдеще. По първична информация, помощник-треньорът Николай Желязков трябваше да размени Пранди отпред.

Снимка: FIVB

" Кой не бърка?! Всеки, който работи, позволява неточности, само че това е животът. Решението за бъдещето ми би трябвало да го взимам аз. Договорът ми с федерацията изтича през 2022 година Всичко е в техни ръце. Зависи те какво ще решат ", съобщи Пранди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР