Селекционерът на Косово - швейцарецът Бернар Шалан показа спокойствие и

...
Селекционерът на Косово - швейцарецът Бернар Шалан показа спокойствие и
Коментари Харесай

Селекционерът на Косово: Излизаме за победа срещу България

Селекционерът на Косово - швейцарецът Бернар Шалан сподели успокоение и позитивизъм преди утрешната европейска подготовка против България. И двата тима имат по две точки, като България е с три мача. Срещата през март в Прищина приключи 1:1.

"Никога не споделям състава пред публицистите преди да приказвам с футболистите. Ще им дам състава на следващия ден. Да, ние играхме през март с България, тогава с различен треньор и с някои разнообразни футболисти. Но България в действителност смени треньора и това докара до промяна на системата на игра. Но бих споделил, че България е един доста сложен тим. Вече сподели, че към този момент ще се опитаме да играем нашата си игра с нашата философия. Но във всеки мач се опитваме да приспособяваме прекомерно нашата философия по отношение на съперниците. България в действителност е доста сложен тим за нас.
"Вече гледах мача с Чехия. Получи се доста здрав, доста натоварен мач. Чехия също е доста мощен тим. И за нас е ясно, че да играем в София, няма да е по никакъв начин лесна работа ", разяснява той.

"Очакванията ми са същите, каквито са били - да спечелим. Изпитвам почитание към съперника, знам тъкмо какво съставлява България. Познавам и треньора, който е работил в Швейцария. Но аз повтарям- знам класата на България, ние играем като посетители и това няма да е елементарно. В първата среща България поведе, беше здрава борба, ние изравнихме и по-късно опитахме и да спечелим. Но дублирам ще играем нашата игра и ще се опитаме да наложим нашата философия. Някога не се получава, само че се опитваме. Попитан какво е положението на Флорент Хадъргьонай и дали има късмет да играе, Шалан отговори: "Не съм споделил, че не е подготвен или здрав, просто за два месеца е играл единствено 90 минути. И не е елементарно да има рефлекса на играещ постоянно футболисти. И не е елементарно да се играе за националния тим с движение, каквото се изисква.

Следващият въпрос беше каква ще бъде настройката на Косово- дали по-офанзивно или по-дефанзивно настроени на терена.

"За мене не е въпрос на отбранителна или офанзивна сграда. Никога не бих споделил на тима ние играем като посетители, стоим си откъм гърба и не нападаме. Не е подобен нашият екипен нрав. И ние няма да променяме философията, си. Разбира се, когато сме без топката, ще се пазиме. Но няма да порменяме постройката. Можем да играем 4-3-2-1, може да играем 4-4-2, допустимо е, само че няма да слагаме повече халфове да вземем за пример. Но това не значи по-офанзивно или по-дефанзивно. Проблемът не е в офанзивата, а в мотивацията в офанзивата и от мотивацията да се връщаме в отбрана.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР