Селекционерът на Казахстан - Станимир Стоилов даде официална пресконференция преди

...
Селекционерът на Казахстан - Станимир Стоилов даде официална пресконференция преди
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Няма да плача, ако България победи Казахстан

Селекционерът на Казахстан - Станимир Стоилов даде публична конференция преди утрешната контрола с България.

Наставникът призна, че няма да му е елементарно да се изправи против "лъвовете " и че приема тази среща като мач сред неговата първа татковина и неговата втора такава.

"Моята първа татковина играе против моята втора татковина. Очаква ни добър и забавен мач. Казахстан ще играе против мощен тим, който е в Топ 40 в класацията на ФИФА. Моите момчета би трябвало да не помнят успеха над Унгария (3:2) и да насочат вниманието си към България. За мен е доста значимо по какъв начин ще стоим на терена и каква игра ще демонстрираме.

Не знаех, че до момента български треньор не се е изправял против родния народен тим. Малко некомфортно е, като си защитавал България и като футболист, и като треньор, в този момент да си от другата страна. Най-хубавото е, че мачът е другарски, тъй че тъжни след неговия край няма да има. Важното е да се насладим на продукцията.

По-рано медиите в Казахстан не скриха удовлетворението си от успеха на националния тим над Унгария с 3:2 в дебюта на Станимир Стоилов като селекционер на страната.

Тимът на Мъри изглеждаше повече от привлекателно на унгарска земя и закономерно се поздрави с триумфа, а самият той изрази удовлетворение от представянето на селекцията му.

Най-големият състезателен уебсайт в Казахстан sports.kz написа следното след мача:

"Удивително! Невероятно! Фантастично! За пръв път отдавна Казахстан завоюва мач. За пръв път от доста години вкарахме 3 гола като посетител. За доста малко време работата на българите в националния тим даде резултат, а играта бе поразителна. И то против тим, който преди по-малко от 2 години излезе от групите на Евро 2016. Да, дефекти в Будапеща имаше, само че това бе първият мач на Стоилов, има оптимизъм ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР