Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Лоренцо

...
Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Лоренцо
Коментари Харесай

Селекционерът на България сравни оставането в Лигата на нациите с медал

Селекционерът на женския народен тим на България по волейбол Лоренцо Мичели съпостави оставането в Лигата на нациите със спечелването на орден. Както е известно, нашите съумяха да запазят мястото си измежду елита, макар че записаха едвам 2 победи в 12 мача.

" Това е голям резултат за нашия тим и за българската федерация Много съм горделив. От първия ден, в който започнах работа с тези девойки, виждам по какъв начин се влагат и по какъв начин се борят за резултатите си. С всеки шампионат изглеждахме все по-добре. Сега, в Република Корея, към този момент чувствахме характера и равнището си. Българският тим е формиран от млади състезателки. Но те имат толкоз мощен темперамент, с който компенсираха неналичието на опит. От нас се искаше да победим Хърватия и Република Корея и ние го направихме. Имахме огромен късмет да се оправим също с Доминиканската република, Германия и през днешния ден против Сърбия ", разяснява Мичели пред формалния уебсайт на волейболната ни федерация.

" Безкрайно доста се веселя за девойките, за всички във федерацията, които ни повярваха. Успехът е като златен орден за България! Феновете би трябвало да се гордеят с Любомир Ганев и с неговия екип, които вършат всичко допустимо, страната да има волейбол на най-високо равнище. Проектът ни не е единствено за девойките, които в този момент бяха в Лигата на нациите. Мислим за бъдещето. Няма да спра да си правя работата. Искам да вземам участие в развиването на българските гении. А те са на терена! За месец и половина в Азия живяхме надалеч от всички. Борихме се против всички на терена и успяхме. Затова съм толкоз благополучен ", добави експертът.

" Няма доста време за празнуване. Сега би трябвало да планираме подготовката за Европейското състезание. Не е моментът да давам прогнози за упования. Момичетата ще имат две седмици да починат и още веднъж се събираме дружно. Вече видяха какво е да играеш и да живееш напрегнат. Много съм благополучен и приветствам всички българи! ", сподели още Мичели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР