Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич обяви състава за

...
Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич обяви състава за
Коментари Харесай

Златко Далич обяви състава за мачовете с България и Словения

Селекционерът на хърватския народен тим Златко Далич разгласи състава за другарските мачове, които ще се изиграят в края на месеца в катарската столица Доха. Единият от мачовете е против България на 29 март на " Едюкейшън Сити Стейдиъм " в Доха. Другата инспекция на международните вицешампиони от 2018-а е против Словения три дни по-рано, отново на същото оборудване.

Далич разгласи състава си на конференция пред публицистите и описа какви са проектите му, както и изрази страдание, че противниците не са по-силни. Отборът на Хърватия се събира на 21-и март, а ден по-късно групата пътува за петролното емирство в Персийския залив.

" Представих си тези осем дни в Доха като добър тиймбилдинг. Имаме няколко играчи, които действително са нови. Винаги, когато се събирахме в предходните лагери, имахме напън и императив за резултати. Сега ще бъде малко по-спокойно, ще работим върху стиковането,но несъмнено желаеме победи против Словения и България ", сподели Златко Далич, който ще употребява другарските мачове в Доха, с цел да тества нови тактически разновидности.

" Ще се опитаме да играем с трима играчи в крайната линия и в двата мача. Но това не значи, че ще се откажем от нашата система, просто ще имаме повече време за опити. Така че ще работим върху всичко. Досега играехме в групировка 4-2-3-1 или 4-3-3 и беше добре или доста добре. А в този момент ще опитаме системата 3-5-2, защото няколко играчи в техните клубове играят в тази система. Повтарям, това не значи, че ще променим системата на играта в идващия интервал с публични мачове. Но желая да видя Перишич на позицията, на която играе в Интер, а Йошко Гвардиол като ляв централен бранител. Понякога се случва да играем без характерен централен нападател ", разяснява Златко Далич.

Също по този начин Далич призна, че от ден на ден се оглежда в мачовете в локалната Първа лига, откъдето излизат още и още претенденти за място в националния тим. Това било доказателство какъв брой добра и качествена станала лигата, като също по този начин натърти и на четирите тима, които се борят за купата.

След това експертът изрази задоволството си от влизането на Марио Манджукич в щаба му: " Всички знаем какви темперамент, сила, воля, метод има. Той може да бъде образец за младите, ще им помогне със съвет. Очаквам доста от него, той следи италианското състезание и е доста деен. Пристигането му при нас е триумф за националния тим, а и за мене като треньор ".

Далич обаче не е удовлетворен от избора на противниците за двете срещи в края на месеца. Със сигурност Словения и България не са мечтаните съперници.

" Искахме по-силни противници, само че не се получи.  Противниците не са най-високото равнище, което сме желали до момента. Но ще гледаме да опитаме някои нови неща, да реализираме победи и да натрупаме точки за ранглистата на ФИФА преди жребия за Световното състезание ", приключи Златко Далич.

Състав на националния тим на Хърватия

Вратари: Доминик Ливакович (Динамо Загреб), Иво Гърбич (Лил, Франция), Ивица Ивушич (Осиек)

Защитници: Домагой Вида (Бешикташ, Турция), Деян Ловрен (Зенит СПб, Русия), Шиме Върсалко (Атлетико Мадрид, Испания), Борна Баришич (Глазгоу Рейнджърс, Шотландия), Дуйе Чалета-Цар (Олимпик Марсилия, Франция), Йосип Юранович (Селтик, Шотландия), Йошко Гвардиол (РБ Лайпциг, Германия), Борна Соса (Щутгарт, Германия), Марин Понграчич (Борусия Дортмунд, Германия)

Полузащитници: Лука Модрич (Реал Мадрид, Испания), Матео Ковачич (Челси, Англия), Марсело Брозович (Интер, Италия), Марио Пашалич (Аталанта, Италия), Никола Влашич (Уест Хем, Англия), Ловро Майер (Рен, Франция), Кристиян Якич (Айнтрахт Франкфурт, Германия)

Нападатели: Иван Перишич (Интер, Италия), Андрей Крамарич (Хофенхайм, Германия), Йосип Брекало (Торино, Италия), Мислав Оршич (Динамо Зaгреб), Марко Ливая (Хайдук Сплит), Анте Будимир (Осасуна, Испания).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР