Селекционерът на Франция Дидие Дешан удължи договора си с националния

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан удължи договора си с националния
Коментари Харесай

Дидие Дешан остава начело на Франция до 2026 година

Селекционерът на Франция Дидие Дешан удължи контракта си с националния тим до 2026 година.

Мнозина чакаха, че експертът ще напусне поста след края на Световното състезание в Катар, само че той реши да остане отпред на " петлите " за идващите три години и половина. Той ще води отбора както на Евро 2024 в Германия, по този начин и на Мондиала в Съединени американски щати, Канада и Мексико две години по-късно.

" Френската футболна федерация и Ноел Льо Грат, нейният президент, са щастливи да разгласят удължаването на контракта на Дидие Дешан като селекционер на френския народен отбор до юни 2026 година. Ги Стефан, асистентът на Дешан, Франк Равио, треньорът на вратарите, и Сирил Моан, физиотерапевтът, също ще продължат работата си във френския тим ", се споделя в изказване на Френската футболна федерация.

Дешан, който завоюва Световното състезание и Лигата на нациите за 11-те си години на треньорското кормило на " петлите ", изведе Франция до финала в Катар, в който тимът отстъпи на Аржентина след същинска драма, приключила 3:3 в постоянното време и продълженията. Тимът загуби с 2:4 при дузпите.



Французите стигнаха и до финала на домашното Евро 2016 под негово управление, само че позволиха проваляне от Португалия с 0:1 след продължения на " Стад дьо Франс ". " Петлите " сега са трети в ранглистата на ФИФА зад Бразилия и Аржентина, които заемат надлежно първо и второ място.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР