Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде своята пресконференция в София

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде своята пресконференция в София
Коментари Харесай

Дешан: Няма да е като с Люксембург, трябва да вкарваме

Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде своята конференция в София преди съботната подготовка на „ петлите” против България.

Той показа упованията си за дуела, който съгласно него няма да има общо с дуела с Люксембург, приключил изненадващо 0:0.

"Няма нищо изключително, знаем, че е значим мач, само че няма нищо по-специално в метода ни към него. Всеки футболист се усеща по-добре, когато има страст, адреналин”, стартира Дешан.

Хубчев: Не ме интересува кой е капитан

„ Има доста системи, освен една, с която можем да противодействаме. Нямам поради противника за една или друга тактическа скица, а тази, която би била най-подходяща за моя тим.”

„ Не мисля за себе си, мисля за това по какъв начин да подготвим нашия тим по най-хубавия метод. Мисля по какъв начин да подготвим добре тима, не съм се тормозил какво написа в медиите. Всичко е наред, каквото и да пишат и за мен и както и да се отнасят с моята личност.”

„ По-лошо би било, в случай че се усеща боязън, по-добре е момчетата да имат самочувствие, по този начин биха се справили по-добре и в мача на следващия ден.”

На въпрос кой би предпочел сред Мбапе и Гризман, Дешан отговори дипломатично: „ Не знам какво да ви отговоря, бих поставил и двамата.”

А каква е обстановката на Оливие Жиру? „ Няма да отговоря дали ще стартира. Идва тук с усмивка, готви се като всички останали. В понеделник тренираше малко повече и е подготвен да даде най-хубавото от себе си.”

Дешан бе запитан и дали фактът, че стадионът в София има лекоатлетическа писта може да изиграе някаква роля: „ Дали има писта или не, теренът е правоъгълен и е идентичен за всички. Едва ли България е трансформирал доста физиономията си от последния мач с Швеция.”

„ Мбапе е част от групата, има своите качества, демонстрира ги в клубния си тим и тук. От всичко по малко ще бъде належащо, може да се играе повече по фланговете, може и не, въпросът е да бъдем ефикасни на терена.”

„ Няма да наподобява на мача с Люксембург, само че като се има поради заплахите, които създадохме, би трябвало да подобрим успеваемостта.”

„ Теренът е зелен. В положително положение, малко е изсъхнал, само че на следващия ден се чака дъжд, тъй че за мен теренът е добър”, добави Дешан.

Георги Костадинов: У нас няма терзание от Франция
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР