Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони, наставникът на Реал Мадрид Карло

...
Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони, наставникът на Реал Мадрид Карло
Коментари Харесай

Скалони, Анчелоти и Гуардиола ще спорят за Треньор номер 1 според ФИФА

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони, наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти и мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола са тримата кандидати за премията на ФИФА за Треньор номер 1 за 2022 година, оповестиха от международната централа.

Скалони стана международен първенец с “Албиселесте ” на Мондиал 2022, Анчелоти победи с “лос бланкос ” в Шампионската лига и Ла Лига, а Гуардиола завоюва купата на Англия отпред на “гражданите ”. От тримата единствено испанският експерт е бил избиран от ФИФА за най-хубав треньор, като това става през 2011 година, когато той води Барселона. Пеп също по този начин има две втори (2015 година, 2019 г.)и три трети места (2010 година, 2012 година, 2021 г.) в анкетите на централата за най-хубав измежду наставниците. За Анчелоти това е втора номинация след тази през 2014 година, когато стана втори след Йоахим Льов. Най-младият измежду тях - Скалони, за първи път получава шанса да се бори за този приз.

Носителят на премията за Треньор на 2022 година ще стане прочут на 27 февруари, когато е церемонията FIFA The Best в Париж. Победителят ще бъде избран от вота на селекционерите и капитаните на националните тимове, както и от публицисти и почитателите, които са дали своят вот на уеб страницата на ФИФА. Ще бъде връчен и приз за Най-добър треньор в женския футбол, където претендентите са селекционерът на Англия Сарина Вигман, селекционерът на Бразилия Пиа Сундхаге и наставникът на Лион Соня Бомпастор.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР