Секциите в чужбина ще бъдат 737, заяви заместник-председателят на ЦИК

...
Секциите в чужбина ще бъдат 737, заяви заместник-председателят на ЦИК
Коментари Харесай

ЦИК: Секциите за изборите в чужбина ще бъдат 737

Секциите в чужбина ще бъдат 737, съобщи заместник-председателят на ЦИК Росица Матева на брифинг по отношение на организирането и произвеждането на предварителните парламентарни избори, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Няма да организираме присъствено образование, преценихме, че ще проведем онлайн образование на членовете на СИК в страната ", сподели още Матева.

" От Министерство на външните работи ни осведомиха, че от Бахрейн не е получено единодушие да бъде разкрита изборна секция ", изясни тя.

По отношение на гласуването в страната към днешна дата са разкрити 12 771 секции, като 240 от тях са преносими, уточни Матева, само че посочи, че броят ще бъде друг към изборния ден.

Към момента са регистрирани 5 социологически организации, има 3 интернационалните организации, регистрирани с наблюдаващи, както и 15 български организации, които са записали наблюдаващи за присъединяване в изворите.

На въпрос на БГНЕС кой дава отговор за сигурността на машините вътре в склада, в който се съхраняват, Росица Матева отговори: " Складът и помещението, в което се намират машините, се охранява от Главна дирекция " Жандармерия " и в помещението се позволяват лица, за които ЦИК е дала опустошение, като преди този момент тези лица са тествани от ДАНС и Министерство на вътрешните работи. " Тя е безапелационна, че помещението се изгода единствено от ЦИК по контракт за наем и вътре се съхраняват единствено машините и хартията от предходните избори, движимости, които са благосъстоятелност на страната посредством ЦИК и които касаят машинното гласоподаване./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР