Секторът на парфюмерията и козметиката в Испания процъфтява. Миналата година

...
Секторът на парфюмерията и козметиката в Испания процъфтява. Миналата година
Коментари Харесай

Испания изнася повече козметика, отколкото вино, зехтин или обувки

Секторът на парфюмерията и козметиката в Испания процъфтява. Миналата година износът на парфюми, козметика и етерични масла доближи 6,5 милиарда евро съгласно данни от отчета на Националната асоциация на парфюмерията и козметиката Stanpa, наименуван " Рентгенова фотография на бранша на парфюмерията и козметиката в Испания 2022 ". Тази цифра освен съставлява нарастване от 21% спрямо 2021 година, само че също по този начин съставлява най-високите равнища откогато се провежда проучването (2017 г.), предава eleconomista.es. 

По този метод козметиката се консолидира като значим източник на експорт за Испания, изпреварвайки артикули като вино и обувки, чиито интернационалните продажби са към 3 млрд. евро всеки; или зехтин, чийто обем приближава 4,2 милиарда евро, съгласно данните от отчета.

Ръстът на интернационалните продажби идва от страна на по-голям брой страни получатели. Ако през 2021 година испанската козметична промишленост е достигнала до близо 150 страни, през 2022 година тази цифра се е нараснала до повече от 175 страни. Тази диверсификация значи смяна в картата на износа: през 2021 година 82% от продажбите са съсредоточени в Европейски Съюз, до момента в който през 2022 година това цифрата е спаднала до 51%, като останалите 49% са главните дестинации в Съединените щати, Обединеното кралство, Мексико, Китай и Обединените арабски емирства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР