Секторът алармира, че подобна разпоредба обрича търговците.Забраниха търговията на месо

...
Секторът алармира, че подобна разпоредба обрича търговците.Забраниха търговията на месо
Коментари Харесай

Забраниха търговията на месо и животински продукти на фермерските пазари

Секторът сигнализира, че сходна наредба обрича търговците.

Забраниха търговията на месо и скотски артикули на фермерските пазари. Секторът сигнализира, че сходна наредба обрича търговците.

„ Този отрасъл в действителност е последната избавителна лодка на същинския български усет и присъщите български храни. В дъното на този отрасъл са спасителите, които всекидневно поставят толкоз доста старания, с цел да оцелее нещо, което е приоритет на всички места в Европа, само че в България остава в ъгъла ”, разяснява Ивелина Елмазова, уредник на фермерски базари пред Нова Нюз. 

Когато стартира да провежда фермерски пазари, ежемесечно е имало по 30 участници. В момента те са на половина по-малко.

„ Пазарът дефинира нещата. Хората от ден на ден търсят същинската храна, тъй като за никого не е загадка, че повече от 50% от нашите здравословни проблеми идват от храната. Най-много се ревизират фермерите и земеделските производители в България, които са регистрирани към БАБХ ”, добави Елмазова. На фермерските базари има хладилни витрини. Има условия по кое време могат да се продават месо и млечни артикули.

От БАБХ дадоха отговор. „ Актуализираните ограничения, свързани с разрешаване на организирането и провеждането на пазари за всички типове животни, като се изключи прасета и птици, и се позволява продажбата на храни от скотски генезис. В мощ остава единствено възбраната за предложение на пазарите от краткотрайни и преносими обекти за търговия с храни на яйца и прясно птиче месо, разфасовки и локални заготовки от птиче месо. Разрешена е продажбата на термично модифицирани артикули от птиче месо, предопределени и за директна консумация ”, пишат от Агенцията по храните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР