Сексът може да подобри състоянието на хора, страдащи от Паркинсон.

...
Сексът може да подобри състоянието на хора, страдащи от Паркинсон.
Коментари Харесай

Лекува ли сексът Паркинсон

Сексът може да усъвършенства положението на хора, страдащи от Паркинсон. Или най-малко на част от тях. Това сочат данните от проучване на половите привички и прогресията на болестта, извършено измежду 355 души, диагностицирани с Паркинсон.

Има тясна връзка сред половото и общото здраве – и при здрави хора, и при пациенти с хронично заболяване, изясни доктор Марина Пичило, помощник в Центъра за невродегенеративни болести на Университета в Салерно.

Тя и учените от изследователския й екип стигнали до извода, че мъже с ранен етап на Паркинсон, които са полово дейни, претърпяват по-лека градация на болестта спрямо тези без полова интензивност.

Тези изводи обаче не са годни за дамите.

Изследователите показват, че при дамите признаците на болестта протичат по друг метод спрямо тези при „ мощния “ пол.

Освен това, „ дамите са по-малко склонни да приказват за полови и генитални проблеми поради публичните настройки “, означават учените.

Участниците в проучването, което траяло в границите на две години, били на възраст от 57 година, когато ги диагностицирали с Паркинсон в начален етап.
Те били подложени на проби за неработоспособност и психологично здраве. След това се явили на изявление, където отговаряли на въпроси свързани с навиците им за сън, здравето на сърцето, възприятие на отмалялост, болежка или незаинтересованост, умения за внимание и памет и други

На участниците бил заложен и въпрос за половият им живот през миналата година.

Оказало се, че мъжете били два пъти по-активни полово от дамите: единствено две трети от мъжете декларирали, че са правили секс през този период; от дамите – една трета.

Съответно по-сексуално дейните страдали от по-лека двигателна непълнота.

Изследването е оповестено в European Journal of Neurology. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР