Сексът е важен за здравето, включително и в Космоса. Но

...
Сексът е важен за здравето, включително и в Космоса. Но
Коментари Харесай

Как се прави секс в Космоса


Сексът е значим за здравето, в това число и в Космоса. Но вероятен ли е той над Земята? Правен ли е в миналото секс в Космоса и какви са особеностите му?

Дръжте се крепко един за различен

През 2021 SpaceX изпрати четирима туристи в Космоса. До 10 години се чака астронавти да отпътуват за пръв път и към Марс - задача, която ще продължи няколко години. 

Сексуалността е неизменима част от човешката природа, надлежно и тематика по време на тези дълги пътувания над Земята. И до момента в който галактическите науки прогресират с невиждани темпове,. От НАСА настояват, че до момента хора не са правили секс в Космоса, а американските астронавти настойчиво заобикалят тематиката. По въпроса са провеждани дребен на брой опити - и то с животни. " Трябва да знаем повече за сексуалността в Космоса, в случай че сериозно целим дълготрайни пътувания ", споделя Пол Рут Уолп, който е работил 15 години като старши биоетик в НАСА.

Сексът е значим за здравето, в това число и в Космоса

Дъждовни води попита немския астронавт Матиас Маурер дали тематиката сексуалност изобщо е била част от образованието му. " Не, само че евентуално би трябвало да бъде ", споделя той. " Ако преглеждаме половото здраве като основен съставен елемент от здравето като цяло, е значимо да разберем какви са изискванията, в които слагаме тези хора ", споделя Саралин Марк, някогашна съветничка по медицинските въпроси на НАСА. 
Редакцията предлага
Сексът и мастурбацията са неразривно свързани с физическото и ментално здраве - това е по този начин даже в Космоса. Еякулацията е от значително значение за мъжете, с цел да бъде предотвратен рискът от струпване на бактерии в простатата. Доказано е също така, че оргазмите облекчават напрежението и тревогата и усъвършенстват съня, което евентуално би помогнало по време на галактическите задачи, които нормално са придружени от сериозен стрес.

Правен ли е секс в Космоса?

Можем единствено да спекулираме, само че е допустимо и към този момент да е юридически секс в Космоса. Два случая повдигат подозрения. 

През 1982 година съветската астронавтка Светлана Савицкая, втората жена в Космоса, се причислява към задачата " Союз Т-7 ". В своята книга " Адско пътешестване през времето и пространството "  германският астронавт Улрих Валтер написа, че съгласно доктора на екипа полетът е бил плануван по този начин, че на него да се случи и полов контакт. 

Втората задача, за която има съмнения, че може да е включвала секс, е през 1992 година. Тогава галактическата совалка " Индевър "  излита със фамилна двойка на борда. Марк Лий и Ян Дейвис се женят скрито единствено година преди излитането на " Индевър ". Полетът на практика е техният меден месец. 

Нивата на хормони в Космоса се трансформират

Но с какво сексът в Космоса се разграничава от секса на Земята? Оскъдната информация по тематиката загатва, че либидото е по-ниско. Поне първоначално. Това е по този начин, тъй като микрогравитацията - безтегловността, която астронавтите изпитват в Космоса - предизвиква хормонални промени, като да вземем за пример понижаване на естрогена. Ниските равнища на естроген водят до спад на половото предпочитание. За страдание множеството информация за хормоните в Космоса, с която разполагаме, е за мъжете. Тъй като едвам 11,5% от астронавтите са дами. Освен това дребното дами, които въпреки всичко излизат в Космоса, одобряват противозачатъчни, с цел да подтиснат менструацията. 

Друг фактор за либидото е смяната във вътрешния часовник на астронавтите. " Когато обикаляте планетата, на всеки 90 минути циркадните ви ритми се трансформират и това въздейства на всичко, в това число на половите ви хормони и евентуално либидото ви ", споделя Саралин Марк.

Възможна ли е ерекцията?

Микрогравитацията кара кръвния поток да обърне хода си и да се движи нагоре, към главата и гърдите, вместо да циркулира в долната половина на тялото. Интернет изобилства от спекулации дали това пречи на мъжете да получат ерекция в Космоса. На въпроса дали галактическите ерекции са вероятни, Марк дава безапелационен: " Да, микрогравитацията не въздейства ". 

Американският астронавт Рон Гаран потвърждавал, че ерекцията в Космоса е допустима. " Всичко, което се случва с човешкото тяло на Земята, може да се случи и в Космоса ”, дава отговор той на въпрос в интернет. 

Сексът без гравитация е трудоемко начинание

Едно нещо е несъмнено: сексът в Космоса е надалеч по-изморителен, в сравнение с Земята. " Ние не осъзнаваме какъв брой доста ни оказва помощ гравитацията при сексуален акт ", споделя някогашният чиновник на НАСА Уолп. " Сексът включва напън. В Космоса, без никакво противодействие, вие в последна сметка непрестанно ще се пробвате да отблъснете колегата си от вас. "

Но където има воля, има и метод. В изявление за немската социална телевизия NDR Валтер показва, че астронавтите биха могли да последват образеца на делфините: т.е. трети човек да поддържа другите двама дружно, с цел да останат телата им едно до друго. Уолп има и друга концепция: " Всичко по стените на галактическата станция е покрито с велкро, тъй че можете да се възползвате от това като закрепите партньора ви за стената. Трябва да деянията креативност. "

***
Разгледайте и тази фотогалерия от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР