Секретарят на Северна Ирландия на Обединеното кралство Крис Хийтън-Харис трябва

...
Секретарят на Северна Ирландия на Обединеното кралство Крис Хийтън-Харис трябва
Коментари Харесай

Хийтън-Харис трябва да се намеси, за да избегне големи стачни действия, казва лидерът на Алианса

Секретарят на Северна Ирландия на Обединеното кралство Крис Хийтън-Харис би трябвало да се намеси, с цел да предотврати огромна стачка на служащи от обществения бранш в района по-късно тази седмица, Алиансовата партия сподели водачът Наоми Лонг.

Г-жа Лонг се обади преди господин Хийтън-Харис, председателстващ двустранните договаряния с водачите на главните партии в Стормонт в последния му опит да излезе от безизходицата при шерването на властта.

Разговорите се организират преди най-голямата стачка в обществения бранш в историята на Северна Ирландия в четвъртък, когато служащи в 15 профсъюза ще вземат участие в всеобщи протестни дейности в опазването на здравето, образованието и държавната работа.

Асамблеята е в действителност разрушена от съвсем две години. DUP отхвърля да взе участие, до момента в който опасенията на синдикатите по отношение на комерсиалните съглашения след Brexit не бъдат прегледани.

Партията настоя, че няма да приключи блокадата си, до момента в който той обезпечава законодателни гаранции от правителс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР