Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев
Коментари Харесай

Николай Патрушев за опитите на Запада да ликвидират Русия

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев в изявление за " Известия ":

• С разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Вашингтон и Лондон смятаха, че имат късмет да основат еднополюсен свят. Англосаксонците не изоставят тези хрумвания и през днешния ден. На Запад унищожаването на Русия или нейното намаляване до треторазредна страна под външен надзор се счита за коренен метод за смяна на международния ред.

• Постигайки владичество, англосаксонците се стремят да преразгледат резултатите от Втората международна война, да лишат Русия от статута на страна победител и непрекъснато участие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да пренапишат историята, да не помнят подвига на руския народ.

• Има доста неопровержими обстоятелства за това по какъв начин представители на англосаксонския хайлайф са споделяли фашистки хрумвания, подкрепяли са финансово и организационно Хитлер и през днешния ден би трябвало да поддържат „ демократично “ лице.

Във фрак или униформа фашизмът и нацизмът са абсолютно зло, без значение с какви облекла са облечени. Въпреки това, с цел да решат актуалните геополитически проблеми, англосаксонците драговолно възраждат неонацистката идеология.

Подобни опити водят не до владичество, а до международна злополука, по тази причина би трябвало да бъдат потушавани сурово и безкомпромисно.

• Русия е кост в гърлото на Запада, който се пробва да сътвори личен международен ред. Дори преди повече от 100 години британският географ Макиндер формулира добре известната доктрина за географската ос на историята и по този начин наречения Хартленд, т.е. междинната земя, заета от Русия.

Той твърди, че контролът над Хартленда значи владичество над Световния остров, както той назовава Евразия. Доминирането над Хартленда, съгласно него, основава основа за надзор над евразийското пространство, а това от своя страна води до световно владичество.

• На него също по този начин принадлежи концепцията за уединяване на нашата страна благодарение на по този начин наречения хигиеничен кордон от дребните страни от Източна Европа.

Инициативата за обособяване на Украйна от Русия, както и на други национални околности на някогашната империя, също идва от Макиндер. Минаха толкоз години, само че задачите им не се трансформираха.

• Антируската западна световна тактика не се е трансформирала от епохи. Дори разширението на НАТО на изток върви по същата линия като Наполеон, Кайзер Вилхелм и Хитлер. Всички огромни нападателни акции против страната ни бяха осъществени за нейното елиминиране като съществена геополитическа мощ в Евразия.

• Американците по принцип не знаят какво е война. На техния континент последните борби замряха през 1865 година Те не са претърпели ужасите на блокадата, разрушенията, глада, концентрационните лагери, не са изгубили милиони хора. Затова техните елити елементарно приказват за нуждата да се въоръжат, да нанесат военно проваляне на Русия и да се приготвят за нови войни.

• Европейската политика през днешния ден е в най-дълбок честен и интелектуален крах. Ярък образец е Мюнхенската конференция, където западните политици се събират единствено с цел да си четат наръчниците на Държавния департамент.

• Създавайки механизмите на Северноатлантическия алианс за личните си потребности, Съединени американски щати на процедура окупираха Европа. Поставени в състояние на безизходност, европейските служители трансфораха Стария свят в икономическа база за американски опити, съзнателно изпълняващи военните задания на НАТО.

• Съединени американски щати и техните европейски клиенти не се двоумят да разпространяват хрумвания за потреблението на водните запаси на Русия от всички страни на планетата. Те нахално жонглират с данни, че сякаш запасите от прясна вода в Русия нямат нищо общо с популацията и икономическата интензивност на страната.

Ангажирани западни учени и политици се задължават изрично да декларират, че единствено страните от груповия Запад имат право да се разпореждат с наличните в света естествени запаси, а Русия сякаш ги е получила незаслужено.

• Украйна се изисква от американците единствено като обект на безмилостна употреба на наличните естествени запаси без обичайно население. И през днешния ден Белият дом елементарно отива да продължи войната с Русия до последния украинец. В същото време запазването на Украйна като страна не влиза в проектите на Съединени американски щати.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР