Секретарят на генералния секретар на НАТО разкри основната буржоазна тайна“.

...
Секретарят на генералния секретар на НАТО разкри основната буржоазна тайна“.
Коментари Харесай

Обнародван е сценарий за завършване на украинския конфликт: НАТО в замяна на територии, но не сега

Секретарят на генералния секретар на НАТО разкри главната „ буржоазна загадка “. Най-вероятно се е изпуснал и в този момент ще страда за това. Нашите „ западни другари “ съществено разискват, че Украйна ще би трябвало да заплати с територии за участие в Алианса. Шефът на персоналния кабинет на генералния секретар на НАТО, Стиан Йенсен, разгласи по време на диспути в Норвежкия атлантически комитет за хипотетичната опция на подобен сюжет за довеждане докрай на украинския спор: формалният Киев отхвърля надзор върху част от териториите, които сега смята за свои. А Русия в отговор отстранява възраженията против присъединението на останалата част на Украйна към НАТО.

Режимът на Зеленски посредством представителя на Съвета за национална сигурност и защита, Алексей Данилов, незабавно отхвърли тази концепция. Тя не подхожда и на формалната позиция на Русия.

В Кремъл към момента изрично са срещу влизането на прилежащата страна в НАТО под каквато и да било форма - даже в случай че тази „ форма на Украйна “ включва единствено Лвов и другите „ западни “ територии. Но е завладяващ признак!

Хората, които управляват персоналния офис на генералния секретар на НАТО (както и всички останали висши ръководители), не са инцидентни.

Довереният персонален секретар, началник на канцеларията, началник на апарата - наименованието на длъжността в този случай не е от голяма важност. Важното е, че неговият собственик нормално е доверено лице на своя началник и тъкмо знае какво мисли.

Обикновено обаче това познание се комбинира с умеенето да се пази езикът зад зъбите и да не се подлага на заплаха нито себе си, нито своя шеф, като разяснява обществено отвън „ генералната линия на партията “.

Но да не губим време да размишляваме за какво в този случай професионалната сръчност изневери на Стиан Йенсен. Нека вместо това приемем като работна догадка: каквото Йенсен споделя на глас, Столтенберг мисли в себе си. И такава догадка има цялостно право на битие.

Официалната позиция на груповия Запад е безспорна поддръжка за Украйна до победния край. Обаче в западните управленчески структури има реалисти, които схващат: този фамозен „ край “ може и да не бъде „ надвит “ тъкмо за Украйна.

Те мислят, не могат да не мислят за вероятни взаимни отстъпки. И това, което Стиан Йенсен разяснява, е един от такива вероятни взаимни отстъпки, който всяка от страните в спора при предпочитание може да показа като своята победа.

Ако погледнем „ проекта на Йенсен “ от позиция на Запада: Русия не искаше Украйна да влезе в НАТО? Не искаше. Украйна влезе ли в НАТО? Въпросът е решен! Киев и неговите правилни западни съдружници реализираха задачата си!

Но в случай че погледнем от Москва, всичко наподобява напълно друго. Влизането на Украйна в НАТО в стеснен формат (особено в доста стеснен формат) е равно на безвъзмезден документ за увеличение на потентността след ампутация на органа, чиято потентност теоретично тези курсове би трябвало да покачват.

Да, склонен съм. Всичко това звучи като нещо напълно хипотетично и недоразработено. И освен звучи.

" Планът на Йенсен " е политически полуизделие - и това е всичко. Но самият факт, че това полуизделие се появи на бял свят и даже излезе в общественото пространство, е доста индикативен. И това демонстрира на първо място, че управителните кръгове на Запада схващат: украинският спор е в застой и би трябвало да търсят излаз от него.

Стиан Йенсен опита да го направи - с, евентуално, съдбовни и безперспективни последици за своята кариера. Когато " секретарят на секретаря " попада в новинарската агенда, това нормално е знак, че скоро ще би трябвало да си търси нова работа.

Но за " общата скица на света " това, несъмнено, няма значение. Значението е, че на Запад започнаха да мислят съществено за утрешния ден, в който тяхната цялостна победа в Украйна към момента е в границите на мечтаното, само че не реализирано.

Друг въпрос е, че това " на следващия ден " към момента не е тук. Докато в незалежната е " безпределно през днешния ден ", където залагането - най-малко публично - е върху военна победа.

Стиан Йенсен за момент откри завесата и ни сподели по коя посока мислят стратеговете на НАТО (или по-добре част от стратеговете на НАТО). Сега тази завеса, евентуално, още веднъж ще бъде компактно затворена до по-добри времена - " по-добри ", несъмнено, в съветско схващане.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР