Сегашната графична архитектура може да се окаже най непопулярната сред

...
Сегашната графична архитектура може да се окаже най непопулярната сред
Коментари Харесай

Мегачипът на Nvidia: графичният процесор H100 Hopper с 48 GB памет и 100 милиарда транзистора

Сегашната графична архитектура може да се окаже най непопулярната измежду геймърите. Причината ме е единствено в това, че множеството от новите видеокарти могат да се видят единствено в другите интернет ревюта заради следващия взрив на криптовалутите. Nvidia приготвя анонса на своята нова графична архитектура Hopper и в този момент в уеб пространството си появиха слайдове с първия графичен чип на компанията. Информацията бе оповестена от уеб ресурса WCCFTech.

Както нормално, Nvidia първоначално ще показа високопроизводителен GPU за работни станции и това ще бъде графичният процесор H100 с над 100 милиарда транзистора, продуктивност 146 терафлопа (четворно повече в съпоставяне на настоящия флагман в лицето на ), сериозните 43 008 CUDA ядра и 48 GB бърза HBM4 памет, която ще се намира на същата поставка, на която е подложен графичният процесор.

Според тази информация, тактовата периодичност на новия графичен процесор ще доближава 1700 MHz. Това напълно не е връх, само че и изобщо не е малко, като се вземе поради големия брой CUDA ядра. Що се отнася до буферната памет, то въпросните 48 GB бърза HBM4 би трябвало да обезпечи пропускателна дарба, сравнима и даже по-висока от в този момент употребяваната, единствено че работеща при доста по-ниски температури.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР