Сега вече политическото съдържание може да бъде премахнато от каналите

...
Сега вече политическото съдържание може да бъде премахнато от каналите
Коментари Харесай

Уморихте ли се от политически новини? Meta измисли как да опази вашите нерви

Сега към този момент политическото наличие може да бъде отстранено от каналите на Instagram и Threads.

Meta, компанията, която е притежател на известните обществени мрежи Instagram и Threads, започва нова функционалност. Тя дава опция на потребителите да лимитират политическото наличие в своите фийдове. Мярката има за цел да направи потреблението на платформите по-удобно за всички.

Според определението на Meta, политическото наличие включва всички изявления, свързани с държавни управления, избори или обществени въпроси, засягащи групи от хора или обществото като цяло. С други думи, съвсем цялото наличие може да се смята за политическо.

Новата функционалност е задействана по дифолт за всички консуматори. В изказване на компанията се споделя:

„ Ако решите да се регистрирате в сметки, които разгласяват наличие, обвързвано с политиката, ние няма да се намесваме. Също по този начин обаче не желаеме самодейно да ви предлагаме политическо наличие от сметки, за които не сте се абонирали “.

С други думи, в случай че функционалността бъде задействана, тя ще ограничи видимостта на избрани изявления в Explore, Reels, рекомендациите за излъчвания и препоръчаните сметки.

Потребителите могат да ревизират дали новата функционалност е налична в тяхното приложение или да я деактивират в настройките на Instagram. За да извършите това, отидете в раздела „ Препоръчано наличие “, където се появява разделът „ Политическо наличие “. Ако зададете рестриктивните мерки, нежеланите изявления въпреки всичко няма да изчезнат изцяло – под вариантите има пояснение:

„ Ще виждате по-рядко изявления на политически и обществени тематики в рекомендациите “. Независимо от определената от вас конфигурация, тя ще работи както в Instagram, по този начин и в Threads.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР