Сега ще тръгнем по следите на велика и древна цивилизация,

...
Сега ще тръгнем по следите на велика и древна цивилизация,
Коментари Харесай

Експерт: Атлантида се крие на дъното на Черно Море край Варна ВИДЕО

Сега ще тръгнем по следите на велика и антична цивилизация, наричана Атлантида. Една от най-големите мистерии на историята.

От няколко години български и американски откриватели настояват, че Атлантида е била в действителност в Черно Море, че фамозното Варненско богатство може би е част от тази атлантическа цивилизация.

А нашите днешни земи са люлката на човешката цивилизация изобщо.

По тематиката приказва откривателят и специалист по интернационална сигурност Христо Смоленов.

Христо Смоленов

Някои археолози по значителност съпоставят Варненския халколитен некропол с откриването на Троя, а проучвания на българския академик Христо Смоленов потвърждават, че най-старото обработено злато в света носи и изключителна скъпа научна информация, закодирана в художествени форми, прецизира brat-bg.com.

 Halkoliten Smolenov 2 Custom

Комплектът от двете златни фигурки на бик е извънредно скъп освен поради древността си, а и тъй като фигурките са пример на мярка за дължина. Артефактите са удивителни поради кода на златното сечение в тях (по което епохи по-късно е работил самият Леонардо да Винчи), и точното му съответствие с цифрата Пи. А то, умножено с известното число на Фибоначи (помните една от сюжетните линии в бестселъра на Дан Браун „ Шифърът на Леонардо “), дава ъгъла при основата на Хеопсовата пирамида. Свещената мярка на античния Египет е така наречен царски лакът, а прототипът му, еднакъв на 52 см, идва от антична Варна.

По външния периметър на Стоунхендж (един от най-древните мегалитни комплекси, повдигнат към 2965 година прочие Хр.) се намират 56 кръгли дупки, известни като „ дупките на Орби”. Точно 56 са и „ пъпките” по контура на по-големия златен бик от Варненското богатство, през днешния ден – лого на Археологическия музей във Варна.

 Halkoliten 03.06.2018 bik

С помощта на избрани логаритми можем да забележим, че върху някои от златните артефакти може да бъде конструиран правоъгълният триъгълник на Питагор.

„ Четири хиляди години преди раждането на гръцкия математик нашите прародители са считали с цифрата Пи, което носи божествена сила. Оказва се, че Варненския халколитен некропол е по-стар от великите цивилизации в Шумер, Месопотамия и Египет “, безапелационен е Димитър Дичев – ръководител на съдружие „ Култура и туризъм на българския Североизток”, което от години се бори мястото, където е намерено най-старото злато на света, да бъде обособено като исторически обект и отворено за визити от туристи.

Повече по тематиката гледайте във видеото:


Видео:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР