Сега съм повече градинар, отколкото банкер, но разбирам какво се

...
Сега съм повече градинар, отколкото банкер, но разбирам какво се
Коментари Харесай

Хампарцумян: Дали ще ме мерите в сантиметри или инчове, нищо няма да промените. Същото е с лева и еврото

Сега съм повече градинар, в сравнение с банкер, само че разбирам какво се случва, пошегува се пред бТВ  Левон Хампарцумян.

Еврото е определено от множеството страни членки на на Европейски Съюз като валута и прави добра работа. Има някои предпоставки да имаме вяра, че ще се оправим с инфлацията на косъм, само че ще се оправим. Целта остава 2025 година. Всичко, което вършим, би трябвало да е ориентирано към тази дата с концепцията, че ще стане, а не противоположното, тъй като това е както дълги години българските администрации по този начин питаха за еврото, че да ни кажат " не ". А в този момент, популярност Богу, от 2020 година насам вършим целенасочени старания да влезем, тъй че се надявам да влезем, разяснява той.

Хърватия преди и след еврото няма огромна разлика. Разлика има за вложителите, тъй като всичко става по-лесно, уточни той.

Търговците са като акули. Надушат ли кръв, незабавно захапват. Така че сходни обстановки не са изключени. За да не се получават спекулации от страна на търговците към потребителите, е належащо просвещение, административни ограничения и като видите, че нещо е доста скъпо, не го купувайте. Като не купувате, търговецът е заставен да понижи цената. Ако отново се върнем на образеца на олиото, което по едно време скочи до 7 лв. за бутилка, в този момент е по два и нещо -три лв., уточни той. 

От цабавянето на въвеждането на еврото ще има загуби. Държавата ще стартира да се финансира по-скъпо, ще имаме икономическа неустановеност, другите пазари ще решат, че сме си сложили цел, която не можем да осъществим, българските компании ще продължат да заплащат тразакционни разноски, които са от половин до един милиард лв. годишно, разяснява той.

Страните, които не са в еврозоната, не са доста. Така са решили, по този начин са създали. Чехия към този момент прави стъпки за присъединение. Други страни не са в нея, само че употребяват всички богатства. Но за нас това не важи. Ние нито сме Швеция, нито Норвегия, нито Дания, уточни той.

На стопански дейните хора у нас няма какво толкоз да им обясняваме за еврото. Те са наясно, че това е положително. Трябва да се изяснява на хората, които са обезпокоени и то с методите на пропагандата - с простички послания, които да ги успокоят, да не се тревожат. Но да се знае, хората нито ще обеднеят, нито ще забогатеят от това, че влизаме в еврозоната. Защото аз съм го казвал и различен път. Аз съм висок 1,80 см. В инчове съм почти наповонита на това, само че не преставам да съм толкоз висок, колкото съм, без значение дали ме мерите в инчове или в сантиметри. По същия метод еврото е метод, по който измерваме нашия триумф или крах стопански. Тези, които са стопански сполучливи, са сполучливи и в лв., и в евро. На тези, на които не им стигат парите, не е поради лв. или еврото, а  поради други условия в живота им, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР