Сега не е време за оставки, трябва да се търсят

...
Сега не е време за оставки, трябва да се търсят
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: България първа в ЕС да предложи безплатна ваксинация на чуждите туристи

" Сега не е време за оставки, т рябва да се търсят решения . Искането на оставки в границите на едно служебно държавно управление е на прага на неуместното ". Това съобщи пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм. Тя заяви, че в идната среща на сектора с министъра на туризма Стела Балтова ще взе участие и здравният министър Стойчо Кацаров, което дефинира като позитивен знак на взаимоотношения сред бизнеса и държавното управление.

Карастоянова изясни, че на срещата ще бъдат показани две систематизирани оферти от туристическия отрасъл - за имунизационната акция и за интернационалната известност на България:

" Предлагаме България да бъде първата страна от Европейски Съюз, която да предложи на туристите, които ни посещават, безвъзмездна имунизация . Това е знак за взаимност, тъй като разполагаме с ваксини и е извънредно мощен имиджов знак за България.... Предложението ни за имунизационната акция за българските жители  има съответна цел - в идващите три месеца да реализираме здравен щит против Covid-19 и неговите разновидности, а точно - 1 милион повече български жители да са имунизирани. За да реализираме тази цел, предлагаме самостоятелен ваучер за 50 лв. , който да може да се употребява за доста необятен набор от действия ". 

В предаването " Нещо повече " Полина Карастоянова разяснява:

" Политиката за ръководство на туризма в България е толкоз объркана, че съумя да опълчи всевъзможни групи от участници в този развой - хотелиери против ресторантьори, туроператори против туроператори, хора, които обичат къмпингуване, против хора, обичащи устроените комплекси. Всичко това значи, че повече от 5 години след основаването на Министерството на туризма и повече от 15 години, откакто стартира дейното развиване на туристическата промишленост, не се откри модел на ръководство, умна визия и интелигентни хора, които да реализират това ръководство ".

Интервюто на Людмила Железова с Полина Карастоянова в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР