Седя край прозореца в претъпкан самолет и очаквам да излетим

...
Седя край прозореца в претъпкан самолет и очаквам да излетим
Коментари Харесай

Как да се избавим от лошия дъх?

Седя край прозореца в препълнен аероплан и чакам да излетим за Лос Анджелис. Едрият мъж до мен ме е затиснал към стената и стартирам да се чудя по какъв начин ще изтърпя това състояние в идващите няколко часа.

След това става по-лошо.

Той проговаря. Вонята ме удря като чук в носа.

Халитоза. Лош мирис. Смърдяща уста.

Милиони хора страдат от неприятен мирис. За множеството този проблем се демонстрира единствено понякога - да вземем за пример заран, или след лют обяд, и се взема решение с едно измиване на зъбите. Не постоянно обаче е по този начин. Какво да вършим, в случай че не можем да се преборим с неприятния си мирис?

Плакнете се с вода за уста, съдържаща хлорен диоксид

Направете си гаргара, като изплезите език на открито. Проучвания демонстрират, че хлорният диоксид извънредно дейно обезврежда смрадливите серни съединения, освобождавани от бактериите в устата.

Чистете задната част на езика си

За това има специфични четки с грапаво гръбче. Чистете, като движите инструмента в обратна посока. Ще ви е по-лесно, в случай че издърпате езика си с пръсти. Изплаквайте непрестанно, до момента в който вършиме това.

Използвайте конец за зъби

Той ви оказва помощ да се отървете от невидимата нечистота, заседнала сред зъбите. След това се измийте с обичаната си паста.

Ако казусът не изчезва, безусловно се консултирайте със експерт – може да имате негоден зъб, заболяване на венците или даже на червата, което да предизвиква притеснителната миризма. 

Д-р Антъни Юн, Си Ен Ен

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР