Седмото издание на фестивала Вино и гурме“ бе официално открито

...
Седмото издание на фестивала Вино и гурме“ бе официално открито
Коментари Харесай

Стартира фестът "Вино и гурме" в Стария град

Седмото издание на фестивала „ Вино и гурме “ бе публично намерено в Пловдив с рекорден брой участници и богата съпътстваща стратегия. Това е първата туристическа демонстрация в града за тази година и се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, подсигуряват уредниците от Съвета по туризъм в Пловдив и Община Пловдив. 

Старт на дегустациите дадоха ръководителят на Съвета по туризъм Любозар Фратев, заместник-кметът Пламен Панов и ректорът на Университета по хранителни технологии в града проф. Пламен Молов. 

Дефиле „ Вино и гурме “ разпространява българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив. Днес и на следващия ден 39 винопроизводители и гурме майстори показват в заведения за хранене, музейни къщи и галерии в Стария град подобаващи за сезона виновност от 27 мазета и храни от 12 производители. За първи път има и задграничен участник с виновност от Венеция.

Дегустациите през днешния ден са до 19 часа, а на следващия ден ще са от 11 до 18 часа. Настроението и първите гости към този момент са факт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР