Седмица след възстановяването на движението по частично откритата нова отсечка

...
Седмица след възстановяването на движението по частично откритата нова отсечка
Коментари Харесай

Столичните шофьори вече избягват новата отсечка на околовръстния път

Седмица след възобновяване на придвижването по отчасти откритата нова права от южната дъга на околовръстния път на София, хаосът в автомобилния трафик в региона изчезна като че ли по вълшебен метод. В първите няколко дни след отварянето на обновената част от шосето сред пътен възел " Горубляне " и пътен възел " Младост " на 7 септември тапите бяха километрични във всички направления, а единствено за прекосяване през кръстовището на ул. " Самоковско шосе " водачите чакаха по над 40 минути в пиковите часове.

Ден преди първия образователен ден обаче обстановката е напълно друга, откри кореспондент на " Сега ". В понеделник заран на 14 септември, когато би трябвало придвижването в столицата да е най-интензивно, напредването в региона на Горубляне беше по-спокойно от всеки път. Моторизиран екип на вестника направи опит в часовия диапазон сред 8:00 и 9:00, като два пъти измина дистанцията от Панчарево до кв. " Младост " и назад.

Малко след 8:00 ч. трафикът на влизане в София беше съвсем нулев и напредването с автомобил от изхода на селото до отбивката за " Бизнес парк София " лиши 8 минути, като на никое място по пътя даже не се наложи прекъсване. Връщането назад до Панчарево беше осъществено за 11 минути, с 3-минутно изчакване за десен завой от околовръстния път по ул. " Самоковско шосе ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР