Седмица след като армията на Нигер завзе властта от демократично

...
Седмица след като армията на Нигер завзе властта от демократично
Коментари Харесай

Световната банка спира плащанията за операции в Нигер

Седмица откакто армията на Нигер завзе властта от демократично определения президент Мохамед Базум, Световната банка съобщи в сряда, че е спряла заплащанията за всички интервенции в нежната западноафриканска страна до второ разпореждане.

Партньорствата с частния бранш „ ще продължат с нараснало внимание “, се споделя в изказване на банката, добавяйки, че „ ще следи от близко обстановката “.

Нигер има един от най-големите портфейли на Световната банка в Африка, възлизащ на 4,5 милиарда $, покриващ предпочитаните браншове на страната, и също по този начин е получил 600 милиона $ директна бюджетна поддръжка от банката сред 2022 и 2023 година

„ Световната банка има вяра, че мирът, стабилността и върховенството на закона са съществени за основаването на свят без беднотия на годна за живеене планета. Разтревожени сме от напъните за събаряне на демократично определеното държавно управление в Нигер “, се споделя в изказване.

„ В резултат на това Световната банка сложи на пауза заплащанията за всички интервенции до второ разпореждане, като се изключи партньорствата с частния бранш, които ще продължат с нараснало внимание. “

Световната банка съобщи, че ще продължи да следи обстановката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР