Седмите годишни награди на Столична библиотека ще бъдат раздадени днес.

...
Седмите годишни награди на Столична библиотека ще бъдат раздадени днес.
Коментари Харесай

Седми годишни награди на Столична библиотека

Седмите годишни награди на Столична библиотека ще бъдат раздадени през днешния ден. Георги Господинов ще бъде отличен за най-четен създател на художествена литература, а призове ще има и за и най-активните читатели. 

са категориите, в които ще бъдат раздадени награди. Георги Господинов ще бъде отличен за най-четен създател поради „ Времеубежище “ и „ В пукнатините на канона “.

Веднага след него се подрежда Захари Карабашлиев с „ Опашката “ и „ Жажда “ и Елена Алексиева с „ Прекъсването на Самсара “ и „ Свети вълк “.

В топ 10 на най-четените модерни български писатели в библиотеката са още Владимир Зарев, Здравка Евтимова, Алек Попов, Калин Терзийски. Специална премия за съпричастност към духовната идея на библиотеката ще получи поета Георги Константинов. 

71 хиляди са към този момент читателите в най-старата културна институция на София и най-голямата обществена библиотека у нас.

Само през предходната година с 15 хиляди са се нараснали читателите в Столичната библиотека, заетите книги за дома 410 хиляди, близо хиляда души на ден са визитите в библиотеката, а младежите до 28 години към този момент са над 55%.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР