Седемнайсетгодишният ученик от Спортното училище в Русе, обвинен за шест

...
Седемнайсетгодишният ученик от Спортното училище в Русе, обвинен за шест
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бияча от Русе

Седемнайсетгодишният възпитаник от Спортното учебно заведение в Русе , упрекнат за шест закононарушения против негови връстници - нанасяне на две леки телесни повреди по хулигански подбуди, насила, обир, изнудване и нанасяне на междинна телесна щета, както и безчинство, остава за непрекъснато в ареста. Това реши през днешния ден Русенският областен съд. 

За случая стана ясно преди няколко дни, когато в обществените мрежи бе оповестен видеоклип с фрагменти с принуждение. Това докара и до събиране на група младежи пред дома на ученика.

На един от потърпевшите посоченият 17-годишен е направил обир, принудил го е да заложи телефона си в заложна къща, а парите - 600 лв., да му даде, с цел да покрие заем към различен човек.

По време на съвещанието окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че шестте закононарушения са осъществени за интервал от шест месеца, а прокурор Пламен Петков добави, че Д. М. още от 2019 година е решавал проблемите си с принуждение. 

Двамата юристи на младежа желаеха по-лека мярка за неотклонение. Адвокат Емил Тодоров изясни, че от процесуална позиция не са събрани процесуално годни доказателства, които да обосноват каквато и да е била мярка за неотклонение. 

Съдът наложи мярката за неотклонение по пет от шестте обвинявания. Определението може да бъде обжалвано в тридневен период пред Великотърновския апелативен съд.

След съвещанието на делото прокурор Георгиев изясни, че са възобновени телефонът и парите на потърпевшия от грабежа и изнудването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР