Седемнадесетото издание на зрелищния младежки фестивал Музите“ ще се проведе

...
Седемнадесетото издание на зрелищния младежки фестивал Музите“ ще се проведе
Коментари Харесай

Развихрете въображението си!

Седемнадесетото издание на зрелищния юношески фестивал „ Музите “ ще се организира от 5 до 15 юли 2023 година в Созопол. В продължение на 10 дни морският град ще се трансформира в място за музика, танци, кино, литература, спектакъл, снимка, приложни изкуства и креативен изяви. Организаторите – и Община Созопол – обезпечават голям брой благоприятни условия за вдъхновяващи прояви на младежи от страната и чужбина, които ще поддържат положителното въодушевление на посетителите с.
Може да станете част от тазгодишното лятно чудо, като се включите със свои произведения в състезанието за изобразително и приложно изкуство и снимка на фестивала. Поканата е отворена за участници над 6 година, разпределени в четири възрастови групи: 6 – 10 г.; 11 – 14 г.; 15 – 18 г.; над 18 година Във всяка от тях ще бъдат отличени първите три места, а спечелилите – поощрени с грамоти, медали и други награди. Възможно е присъждането на специфични награди на журито, както и награждаване с гратис присъединяване в културно-образователни конгреси. Можете да се включите с 2 произведения на следните тематики: „ Душата на морето “, „ Нарисувай МУЗИТЕ “ или с тематика по свое предпочитание. В рамките на събитието са планувани също работилници по изобразяване и фотография; изложба; пясъчни статуи.

Крайният период за приемане на произведения в състезанието е 15 май 2023 година, а условията за присъединяване са следните:
Изобразително изкуство. Участниците дават две произведения с тематика по желание без ограничавания във типа на материалите за изобразяване. Рисунките би трябвало да са с размери до 35/50 см, като може да се употребява всякаква техника: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, компютърна рисунка, колаж. Творбите би трябвало да се сложат в паспарту (с рамка по желание), като на гърба на всяка от тях следва да е маркирана определената тематика и създателят (име, възраст, обитаемо място). Рисунките няма да бъдат връщани на създателите.Приложно изкуство. Участниците  (клубове, школи и индивидуално) дават до 2 творби с тематика по желание – статуи, пластики, декоративни и приложни произведения, дърворезба, керамика, текстил и други. Те ще вземат участие в галерия в границите на фестивала.Фотография. Всеки участник показва до 2 бр. черно-бели и цветни фотоси, с формат и тематика по желание. Снимките би трябвало да са отпечатани на книжен притежател и да са надписани с трите имена на създателя, възраст, град, страна, адрес, телефон за връзка.Всички творбите би трябвало да съдържат следните сведения за създателя:
лично и фамилно име;навършени години;данни за връзка: име, ел.поща, телефон на участника или родителя, учебното заведение или школата;организацията, която изпраща творбите (школи по изобразително изкуство от България и чужбина).Получаването на премиите се прави персонално или посредством акредитиран представител на участника, авансово удостоверил наличието си на фестивала през 2023 година в Созопол. В случай че няма лице, което да получи премиите, е належащо да се свържете с координаторите. С даването на своите произведения за присъединяване в състезанието, създателите се съгласяват същите  да бъдат безплатно употребявани от съдружие „ Музите “ за състезанието и други прояви, като тематични непрекъснати или краткотрайни събития, концерти, сборници, мултимедийни творби и други, без комерсиална активност, т.е. с идеална цел, и с експлицитното указване на името, възрастта на правене и обитаемото място на съответния създател, с цел да се поддържа дарбата на младежите с увлечение към изкуството.

За връзка с координаторите на състезанието:
Лили Спасова, 0878 337 107, [email protected];
Дилян Димитров,  +33 6 73 54 72 51, [email protected]
Всичко за фестивала следете в неговата фейсбук, инстаграм и интернет страница, а в галерията може да разгледате фотоси от предходните издания.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР